PRIPREME

Sarajevo slavilo protiv prvoligaša uz jednu zabrinjavajuću vijest!

POVRIJEĐEN NAJBOLJI IGRAČ BORDO KLUBA

FK Sarajevo danas je protiv NK Bratstvo ostvario pobjedu u četvrtoj pripremnoj utakmici u sklopu priprema za sezonu 2020/21., a konačan rezultat bio je 2:1. Golove za FK Sarajevo postigli su Velkoski i Bešić.

FK Sarajevo utakmicu je započelo u sljedećem sastavu: Džafić, Šabanović, Šerbečić, Bešić, Salčin, F. Hodžić, Đokanović, Rahmanović, Milanović, Cruz, Velkoski.

U prvih nekoliko minuta nije bilo većih prilika iako je Sarajevo vršilo pritisak na odbranu gostiju. U 26. minuti prva prava prilika za Bordo ekipu, ali nakon udarca Velkoskog dobro je reagovao golman Bratstva. Ipak, samo četiri minute kasnije, Velkoski nakon asistencije Salčina postiže pogodak za vodstvo šampiona Bosne i Hercegovine. Do kraja prvog poluvremena Sarajevo je stvorilo još nekoliko dobrih prilika pred golom gostiju, najbolju je imao Đokanović pred sami kraj prvog poluvremena, ali ostalo je 1:0.

U drugom dijelu nastavila se dominacija Sarajeva, prvo u 55. minuti šansa za Velkoskog, da bi zatim gosti dobili crveni karton. Poturalić je dobio žuti karton zbog starta, a zatim i drugi zbog prigovora. U 67.minuti Sarajevo je povelo 2:0.

Nakon kornera sjajno se snašao mladi stoper Hamza Bešić i postiagao je svoj prvi pogodak u dresu Bordo tima. Gosti smanjuju u 80. minuti kada Aletić postiže gol iz penala, nakon igranja ruke Šerbečića. Vrijedi dodati da je u jednom trenutku na terenu za Sarajevo igralo čak 8 polaznika Akademije FK Sarajevo, od kojih su čak četiri bili članovi kadetske selekcije u prošloj sezoni.

FK Sarajevo sljedeću pripremnu utakmicu igra u sljedeću subotu, kada izabranike Vinka Marinovića očekuje generalka protiv ekipe GOŠK-a.

Vijest koja je zabrinula trenera Marinovića i sve navijače bordo kluba je povreda najboljeg igrača Mersudina Ahmetovića. Još nije poznato koliko je ovaj sjajni napadač biti van terena.

VEZANE VIJESTI

ZABRANIO MUP KS

Navijači Borca ne mogu na Koševo, saopštenjem reagovao i Bordo klub!

GRBAVICA

DERBI PREPUN TENZIJA: Željo do boda s igračem manje!

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

VJEČITI DERBI

DANAS JE NA RASPOREDU 152. VJEČITI DERBI: Željo ili Sarajevo?

VJEČITI DERBI

Ništa od zajedničkog pressa, predstavnici FK Sarajevo otkazali!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori