M:TEL

Savez dobio novog sponzora: Ugovor vrijedan 12 miliona KM

M:TEL NOVI SPONZOR PREMIJER LIGE

Novi sponzor Premijer lige Bosne i Hercegovine, a to znači i krovnog fudbalskog saveza je M:TEL. To je večeras na svojoj on lajn sjednici odlučio Izvršni odbor.

Imali su oni pred sobom tri ponude, a odlučili su se za najbolju i najkorisniju za bh fudbal.

U naredne tri godine M:TEL će za prenose utakmica Premijer lige, ali i reprezentacije Bosne i Hercegovine u Ligi nacija izdvojiti 12 miliona maraka. Daleko iza ove ponude su ostali Junajted medija i BH Telekom. Junajted je nudio oko osam miliona, BH telekom manje milion.

Uz ovih 12 miliona u startu što daje Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine M:TEL je spremio i bonuse. Oni će se aktivirati ukoliko reprezentacija izbori plasman na Evropski šampionat, te ostane u Grupi 1 Lige nacija. Za svaku trijumf u Ligi nacija spreman je bonus.

Nisu u ovoj ponudi M:TEL ostali kratkih rukava ni entitetski savezi. Dobiće oni po 100.000 evra za svoj rad.Kada se zna da su godišnje od Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine za rad dobijali toliko, onda je jasnokoliko je to dobra ponuda za oba entitetska saveza. Ukupno, sa plaćenim PDV - om M:TEL će izdvojiti oko 22 miliona maraka.

Utakmice Premijer lige prenosiće se dakle na kanalima Arena Sporta, a narednih dana će se znati detalji kako će sve to funkcionisati i koliko će se mečeva u jednom kolu prenositi.

Najveće zasluge za ovaj ugovor  pripadaju najvjerovatnije sadašnjem predsjedniku Fudbalskog saveza Republike Srpske Vici Zeljkoviću. On će, krajem godine biti kandidat Fudbalskog saveza Republike Srpske za predsjednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, piše sportDC.net.

VEZANE VIJESTI

ZMAJEVI

NOVI SELEKTOR BIH? N/FS BiH kontaktirao Sergeja Jakirovića!

FINANCIJE

ALARMANTNO STANJE: Željezničar dužan preko sedam miliona maraka!

GENERALNI SPONZOR

SLAVIT ĆE OVAJ DAN: FK Željezničar dobio bogatog sponzora!

SAMO 22 KARTONA

SLUČAJNOST ILI NE!? Možete pretpostaviti koji je klub najmanje kartoniran

PLAVI SEDMI

ŽELJO GUBI KORAK: Evropska Grbavica ponovo ostaje bez Evrope?

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori