SARAJEVO

VIDEO: Selektor objasnio zašto nema Hamulića, Zolotića i Menala!

PRESS KONFERENCIJA U SARAJEVU

Selektor Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić danas je u zgradi NS/FS BiH u Sarajevu objavio spisak reprezentativaca za mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Islanda i Slovačke.

"Ovo je prvi spisak kojeg sam sastavio. Odlučio sam se da u startu budu 23 igrača, ali povrede i neke druge stvari su me natjerale na razmišljanje i u konsultacijama sa stručnim štabom, odlučio sam se na 25 igrača. Svašta se može desiti na predstojećim utakmicama u klubovima", rekao je selektor Hadžibegić.

Potom se selektor osvrnuo na pitanja novinara:

"Od mlađih igrača imate Tahirovića, koji će prvi put biti s nama. Bio je tu Huseinbašić, koji je u zadnji moment rekao da želi da razmisli šta je najbolje za njega. U jednom momentu sam mislio da je gotovo i da je naš. Razmišljali smo o golmanu Zovki, Hamuliću... Oni neka stoje za naredna okupljanja. O Huseinbašiću samn a predstavljanju rekao da ne želim niti se možemo odricati bilo kojeg igrača. Igrama je skrenuo pažnju na svoj kvalitet. Obavili smo više sastanaka i iznenađen sam malo jer sam mislio da će odmah prihvatiti. Želi razmisliti jer navodno ima ponudu da igra za Njemačku. Daj Bože da dođemo u situaciju da mi možemo reći kako želimo sada da razmislimo", objasnio je selektor.

Hadžibegić je odgovorio na pitanje o pozivanju Mešanovića.

"Znam da zadnji period nije bio pozivan. Meni je bilo pitanje bočnih igrača, tako da u razmišljanju o tome, uz Stevanovića i Duljevića, a u Kisvardi igra bočnog igrača. Igra na krilu i tu sam ga računao", ističe Hadžibegić.

Bilo je riječi o Saidu Hamuliću i Nerminu Zolotiću.

"Hamulićev trener je moj kućni prijatelj. Izuzetno ga cijeni, ali doveli su ga jer žele da igra, ali čekaju da se malo uigra i adaptira. Zolotić je na spisku, razmišljali smo o tome. Znam da on igra u Portugalu. Prvi put sam rekao da koristim listu koju smo rekli od prije mene. Nisam mogao pozvati sve, koji su na listi, ali je tu na spisku reprezentativaca bio pozvan ovoga puta ili ne. Menalo je moj lični izbor, možda sam pogriješio", dodao je selektor.

VEZANE VIJESTI

INTERVJU

Ilker Puren: U Turskoj se cijene i poštuju fudbaleri iz BiH!

U21 BIH

Selektor Igor Janković objavio spisak igrača za meč protiv S. Makedonije!

BEOGRAD

Samed Baždar umjesto Srbije prihvatio da igra za BiH!

REAKCIJE

Šveđani razočarani nakon što je Gigović pristao igrati za BiH!

PRVI SPISAK BARBAREZA

Barbarez: Stevanović je trebao biti pozvan, ali frustriran je!

PROMO

SVAKE SEDMICE DO EP: Meridian poklanja televizore, bonuse i spinove

HUMANOST PONOVO NA DJELU: Meridian donirao opremu bolnici u Goraždu

Meridian ima najveće kvote za spektakl u Ligi šampiona: Bayern 3.90, Real Madrid 1.90

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori