ČEŠKA

Pogledajte doček navijača igraču koji je priznao da je gej!

DOBIO PODRŠKU NAVIJAČA

Igrač češke nogometne reprezentacije i praške Sparte Jakub Jankto (27) javno je obznanio da je homoseksualac rekavši da želi živjeti svoj život na slobodi.

"Kao i svi drugi, imam svoje snage. Imam svoje slabosti. Imam obitelj. Imam svoje prijatelje", rekao je Jankto u videu objavljenom na Instagramu.

"Imam posao koji godinama radim najbolje što mogu, ozbiljno, profesionalno i sa strašću. Kao i svi drugi, i ja želim živjeti svoj život u slobodi. Bez strahova. Bez predrasuda. Bez nasilja. S ljubavlju. Ja sam homoseksualac i ne želim se više skrivati", poručio je 27-godišnji veznjak.

Jankto je sada prvi put zaigrao nakon što je javnosti obznanio svoju seksualnost. Ušao je kao zamjena u 79. minuti u prvenstvenoj utakmici Sparte i Jabloneca na domaćem terenu. Domaći navijači dočekali su ga skandiranjem njegovog imena, a nekoliko sekundi nakon što je ušao na teren, Sparta je zabila gol za konačnih 3:0.

Priopćenjem se nakon Janktovog outanja oglasila i Sparta. "Jakub je prije nekog vremena s upravom kluba, trenerom i suigračima otvoreno pričao o svojoj seksualnoj orijentaciji. Sve ostalo tiče se njegovog osobnog života. Nema daljnjih komentara. Nema više pitanja. Ima našu podršku. Živi svoj život", kratko je poručio klub.

VEZANE VIJESTI

ŠPANIJA

Jankto: Ja sam homoseksualac i ne želim više da se krijem!

POSLAO PISMO PODRŠKE

ŠTA SE DESILO? Vardy više nije 'heroj' balkanskih macho muškaraca!

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori