QATAR 2022

Brazil savladao Koreju i izborio četvrtfinale Mundijala

JUŽNA KOREJA IDE KUĆI

Nogometaši Brazila plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru. Petostruki prvaci svijeta su u osmini finala bez većih problema pobijedili selekciju Južne Koreje sa 4:1 i zakazali četvrtfinale sa viceprvakom svijeta selekcijom Hrvatske.

Brazilci su odigrali najbolje poluvrijeme na turniru, a u pojedinim trenucima filigranski preciznim akcijama i minijaturama ispred gola podsjetili na najbolje dane brazilskog nogometa.

Od početka susreta krenuli su napadački a već nakon nešto više od pola sata imali su četiri gola prednosti, koja je mogla biti i ubjedljivija.

U sedmoj minuti Vinicius Junior je doveo svoju ekipu u vodstvo preciznim udarcem sa 15 metara iskosa, a samo šest minute kasnije prednost je udvostručio Neymar sa bijele tačke. Richarlison je fauliran u šesnaestercu Koreje, sudija je pokazao na bijelu tačku, a napadač PSG-a bio je siguran realizator najstrožije kazne. 

Richarlison je u 29. minuti započeo i završio najljepšu akciju na utakmici i postigao svoj treći pogodak u Kataru, dok je Paqueta u 36. minuti pogodio nakon asistencije Viniciusa za ubjedljivih 4:0. Imao je Brazil još nekoliko prilika preko Neymara, Richarlisona i Paquete, ali je golman Koreje odbranio njihove udarce.

Koreja je u prvom dijelu također imala nekoliko dobrih akcija a jednom je ozbiljno zaprijetila preko Hwang Hee-Chana koji je šutirao snažno i precizno pod prečku, ali je golman Brazila Alison krajnjim naporom izbio loptu u korner.

U drugom poluvremenu obje ekipe imale su po nekoliko prilika, a jednu su iskoristili nogometaši Koreje koji su u 77. minuti došli do počasnog pogotka. Strijelac je bio Paik Seungho koji je snažnim udarcem sa 25 metara savladao Alissona za konačnih 4:1.

Brazil će u četvrtfinalu 9. decembra igrati protiv Hrvatske, koja je danas pobijedila selekciju Japana boljim izvođenjem jedanaestraca sa 3:1.

Plasman u četvrtfinale izborile su još selekcije Nizozemske i Argentine koje će se također sastati 9. decembra, te Engleske i Francuske koje će odmjeriti snage dan kasnije. Posljednji četvrtfinalisti bit će poznati u utorak kada se igraju preostala dva meča osmine finala između Španije i Maroka (16.00) te Portugala i Švicarske (20.00).

VEZANE VIJESTI

BRAZIL

Preminuo legendarni Brazilac osvajač četiri Svjetska prvenstva!

DRAMA U BRAZILU

Ovako Martinez brani svoje navijače: Udario brazilskog policajca!

BRAZILSKA LIGA

Golman namjerno pustio loptu u gol, ali ispao genije!

PARIZ

Legendarni Vaha potvrdio kontakte sa Brazilom!

AZIJA

Vahid Halilhodžić na korak od preuzimanja nove reprezentacije!

PROMO

Singluj bilo koji meč Prve lige FBiH bez ikakvog limita

SVAKE SEDMICE DO EP: Meridian poklanja televizore, bonuse i spinove

HUMANOST PONOVO NA DJELU: Meridian donirao opremu bolnici u Goraždu

Meridian ima najveće kvote za spektakl u Ligi šampiona: Bayern 3.90, Real Madrid 1.90

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori