SKENDERIJA

Košarkaši BiH savladali Mađarsku i ostali u igri za plasman na SP

VAŽNA POBJEDA

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je izuzetno važnu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, savladavši direktnog konkurenta – selekciju Mađarske, rezultatom 83:78.

Povredama desetkovana selekcija BiH došla je do važne pobjede nošena velikom borbenošću svih bh. reprezentativaca na oba kraja terena. 

Utakmicu u Skenderiji košarkaši BiH odlično su otvorili i na kraju prvog perioda igre imali su pet poena prednosti. U prvoj četvrtini bh. tim napadački su predvodili Gegić, Lazić i Kamenjaš, ali potrebno je naglasiti da je cijela ekipa igrala dobru odbranu što je bh. timu donijelo nekoliko laganih poena.

Druga četvrtina ponovo je donijela dobru igru domaće selekcije u odbrani. U napadu su se raspoloženim igračima priključili Penava i Čampara, čiji poeni početkom ovog perioda igre održavaju prednost selekcije BiH.

Velika borba u ovom meču vođena je i ispod koševa, gdje su se posebno istaknuli Kamanješ i Sejfić. Do kraja poluvremena Mađari su ušli u seriju grešaka koju su bh. košarkaši znali iskorisititi brzim kontranapadima za odlazak na 14 poena razlike.

Selekcija BiH dobila je drugu četvrtinu s devet poena razlike.

Početak drugog poluvremena donio je dosta grešaka s obje strane. Prve poena za BiH donosi Lazić, s druge strane uzvratio je Vojvoda, a potom za velikih 17 poena prednosti selekcije BiH sa linije za tri poena pogodio je Vrabac.

Uslijedila je serija grešaka bh. košarkaša i poena gostujuće selekcije, koja nakon trojke Benke sredinom treće četvrtine prilaze na samo osam poena zaostatka. Već u sljedećem napadu Goloman pogađa trojku uz faul i Mađarska prilazi na četiri poena.

Crni niz bh. reprezentacije prekinuo je Kamenjaš poenima uz faul, a Mađarska nakon toga s pet vezanih poena Vojvode i dvojkom perla dolazi krajem treće četvrtine dolazi do vodstva rezultatom 64:62.

Posljednja dionica utakmice započekla je odlično za BiH – zakucavanjima Vrabca i Gegića koji donose četiri poena izabranicima Adisa Bećiragića. Mađari su održavali priključak poenima Hopkinsa i Varadija, dok s druge strane bitne poene za BiH postiže Čampara, a potom trojku za sedam poena prednosti pogađa Kamenjaš.

Nešto više od minuta do kraja utakmice Benke je pogodio trojku koja je vratila Mađarsku na tri poena razlike. Amar Gegić u sljedećem napadu postiže izuzetno bitne poene za BiH. Imao je i dodatno slobodno bacanje koje je promašio, međutim Lazić skače u napadu, a potom i Kamenjaš koji je poentirao nakon promašaja Čampare.

Mađarska je poentirala preko Vojvode, međutim nije bilo vremena da urade nešto više i BiH je upisala važnu pobjedu za nastavak kvalifikacija za SP.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Kamenjaš sa double-double učinkom od 20 poena i 14 skokova, te Lazić sa 16, Gegić sa 14 i Vrabac sa 11 poena, a kod Mađarske Filipovity sa 17, Perl sa 15 i Vojvoda sa 13 poena.

Naredni meč košarkaši BiH igraju za tri dana protiv Francuske u Pau. 

Francuzi su večeras u gostima pobijedili Litvaniju sa 90:65 i preuzeli lidersku poziciju na tabeli, dok je Crna Gora u gostima slavila protiv Češke sa 65:56 čime je zadržala treće mjesto. BiH je trenutno na četvrtoj poziciji sa bodom zaostatka za Crnom Gorom, koja u narednom kolu dočekuje Litvaniju.

VEZANE VIJESTI

BEOGRAD

Samed Baždar umjesto Srbije prihvatio da igra za BiH!

REAKCIJE

Šveđani razočarani nakon što je Gigović pristao igrati za BiH!

PRVI SPISAK BARBAREZA

Barbarez: Stevanović je trebao biti pozvan, ali frustriran je!

SARAJEVO

Barbarez objavio spisak za Italiju i Englesku!

ZENICA

Novi remi juniorske reprezentacije BiH sa Slovenijom

PROMO

SVAKE SEDMICE DO EP: Meridian poklanja televizore, bonuse i spinove

HUMANOST PONOVO NA DJELU: Meridian donirao opremu bolnici u Goraždu

Meridian ima najveće kvote za spektakl u Ligi šampiona: Bayern 3.90, Real Madrid 1.90

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori