UŽAS U DALMACIJI

Stravične prijetnje igraču Hajduka: Torcida mu išarala kuću

PRIJETNJE TORCIDE

Pod okriljem noći na kući fudbalera Hajduka iz Splita Marina Jakoliša (23) u šibenskom naselju Crnica osvanuo je skandalozan grafit.

Pripadnici Torcide su nezadovoljni poslije utakmice protiv Lokomotive prijetili fudbaleru da će "njegovoj majci trebati crna marama".

Grafit je ubrzo prekrečen, a oglasio se i Hajduk.

- Svjesni smo da rezultati ekipe u poslednja dva susreta nisu na nivou kakvu Klub zaslužuje. No, to ne daje nikome za pravo da dovodi u pitanje lični integritet i sigurnost bilo kojeg igrača ili pojedinca u Klubu. Hajduk najoštrije osuđuje bilo kakvu prijetnju na ličnom nivou i napravićemo sve što je u našoj moći da zaštitimo svakog igrača od bilo kojeg oblika nasilja i napada ovakve vrste.

Majka fudbalera Hajduka, koja inače radi u obrazovanju djece i mladih, u šoku je poslije prijetnji.

- Možete li da zamislite kako se mi kao roditelji osjećamo. Tužno i razočarano. Nikome ne bi bilo ugodno da se to njemu dogodi i da se prijeti njegovoj djeci. Nismo željeli da izlazimo s pričom u javnost, nadali smo se da će sve ostati na prijavi policiji, no kad je već izašla fotografija na portalima, odlučili smo se da kažemo nekoliko riječi. Suprug i ja smo oboje profesori, radimo na obrazovanju djece i ne možemo da verujemo da se ovakve stvari događaju zbog toga što naš sin igra fudbal. Nama je to neshvatljivo i neprihvatljivo, pogotovo što Marin igra za hrvatski klub, a ne za neki klub u inostranstvu. Nadam se da se ovakve stvari neće ponavljati ni nama ni nikome drugom - rekla je Ivančica Jakoliš.

VEZANE VIJESTI

HRVATSKA

HNS DONIO ODLUKU: Poljud suspendovan za domaće utakmice!

HRVATSKA

Brutalna poruka u Zagrebu za Livaju poslije poraza od Lokomotive!

SPLIT

Mladi reprezentativac BiH zabio u trijumfu Hajduka

VELIKA POTRAŽNJA

Svi žele dres Ivana Perišića, webshop Hajduka preopterećen!

SPLIT

SPLIT JE NA NOGAMA: Ivan Perišić potpisao za Hajduk!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori