MODERNIZACIJA

KONAČNO: Ozvaničen završetak radova na stadionu Koševo!

UGRAĐENI ČITAČI KARATA

U ponedjeljak, 15. juna 2020. godine u 11.30 sati na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ je ozvaničen završetak radova na ugradnji čitača karata.

Podsjećamo da je nakon provedene tenderske procedure za izvođača radova odabrana firma Klaus Lehmann GmbH d.o.o. Gračanica. Vrijednost projekta je 385.975,98 KM. 

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je Odlukom izvršnog odbora iz UEFA fonda Lige nacija osigurao 100.000 eura za pomenutu namjenu, a Općina Centar je u budžetu za tu namjenu izdvojila 200.000 KM.

Adnan Džemidžić iz NSBIH kazao je da je ovo nešto što je započeto još prošle godine i trebalo je biti i ranije završeno, ali zbog situacije s pandemijom termini su ipak probijeni.

"Danas svečano otvaramo brojčanike posjetilaca na stadionu Koševo. Nadam se da ćemo nastaviti raditi skupa i da ćemo pomagati sportske kolektive u našoj zemlji", kazao je Džemidžić.

Općina Centar je u protekle tri godine pokrenula niz projekata na ovoj stadionu, a načelnik Općine Nedžad Ajnadžić je najavio i nove.

"Prvenstveno hvala NSBIH na saradnji, nadamo se da će se nastaviti. Želimo uhvatiti korak sa stadionima širom EU. Moramo raditi na tom putu. Mi smo duboko u prvoj fazi. Radimo prilazne ceste i druge stvari. Na korak smo da pristupimo fazi tri. Nadam se da će NSBIH imati senzibiliteta i da će nas pratiti s radovima u budućnosti. U procesu je projekt vrijednosti dva miliona maraka, promijenit ćemo travu, uvesti grijanje, izmijeniti prostor za novinare. U narednom periodu trebao bi se raspisati međunarodni tender za ponudu koja će u potpunosti reinkarnirati lice sporta. Nadamo se da ćemo s ovim biti na listi za odigravanje velikih utakmica. Cilj nam je da budemo na trećoj poziciji, ali i da idemo dalje.

Cilj je da imamo stadion bez atletske staze, staza sa osam traka bit će vani, akva park i sve ostalo što ide sa tim. Drago će nam biti ako neka druga generacija vijećnika i načelnika, nastavi tamo gdje smo mi stali", kazao je načelnik Ajnadžić za 'radiosarajevo.ba'

VEZANE VIJESTI

ZABRANIO MUP KS

Navijači Borca ne mogu na Koševo, saopštenjem reagovao i Bordo klub!

GRBAVICA

DERBI PREPUN TENZIJA: Željo do boda s igračem manje!

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

VJEČITI DERBI

DANAS JE NA RASPOREDU 152. VJEČITI DERBI: Željo ili Sarajevo?

VJEČITI DERBI

Ništa od zajedničkog pressa, predstavnici FK Sarajevo otkazali!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori