PORTUGAL

NEVJEROVATNO: Navijači Porta gađali metkom igrače Sportinga

SKANDAL U PORTUGALU

Dvije vodeće ekipe portugalskog prvenstva Porta i Sportinga (2:2) u devetoj je minuti sudijske nadoknade donio haos i opću tučnjavu na terenu zbog kojih je čak pet igrača isključeno.

U haosu su sudjelovali gotovo svi igrači na terenu, a kao i uvijek, najratoborniji je bio čuveni Pepe, koji je također isključen.

Zbog samog crvenog kartona Pepeu prijete do dvije utakmice suspenzije, ali ono što je napravio tijekom jedne gužve moglo bi mu donijeti brutalnu kaznu, a s obzirom na to da je u 39. godini portugalski mediji misle da bi mu to moglo čak i okončati karijeru.

Naime, prema navodima portugalskih medija, Pepe je pokušao od suca sakriti metak koji je bačen s tribine na kojoj su bili navijači Porta. Igrač Sportinga Ricardo Esgaio je vidio da je Pepe podigao metak s terena i tražio je od suca da ga uzme. No tada je rasprava završila samo žutim kartonom za igrača Sportinga,

Ipak, Pepe na kraju nije uspio sakriti metak i morao ga je predati sucu, koji ga je predao delegatu, a ovaj je sve unio u zapisnik. Sada se čeka konačni izvještaj o događanjima na terenu. To će na kraju i odrediti kaznu za Pepea, a list Record tvrdi da bi ovaj incident uz napad na Huga Vianu na terenu legendarnog stopera mogao koštati kazne između dva mjeseca i dvije godine zabrane nastupa.

VEZANE VIJESTI

PRIJATELJSKA UTAKMICA

UŽIVA POVJERENJE UEFA-e: Peljto sudi bivšem evropskom prvaku!

PORTUGAL

U reprezentaciji nema mjesta? Danilović najbolji igrač Portugala

ZENICA

Selektor Portugala: Nije bio problem u BiH, mi smo bili sjajni

ZENICA

Težak poraz Zmajeva od Portugala na Bilinom polju!

ZENICA

Selektor Portugala: Muhamed Bešić? Bio sam zaljubljen u njega

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori