NOVI ŽIVOT

Amra Džeko: Edin me nazvao i rekao pakuj se, prelazim u Inter

PORODIČNA ATMOSFERA

Manekenka, glumica i supruga kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i novog igrača Intera, Amra Džeko (37), za talijanski "La Gazzetta dello Sport" govorila je o selidbi iz Rima u Milano, novom načinu života i promjeni dresa Edina Džeke...

"Ostavili smo mnogo naših prijatelja u Rimu, ali isto tako smo upoznali nove ovdje u Milanu. Već smo nekad prije razmišljali o selidbi, i nije se desila, sada kada sam razmišljala o selidbi Sofije u Los Angeles, gdje je započela studiranje Kriminologije, dogodila se naša." - rekla je Amra na početku razgovora.

Edin je nazvao i rekao: "Prelazim u Inter."

"Govorio mi je da postoji mogućnost prelaska u Inter, ali ja sam mu rekla da mi kaže kada bude potvrđeno, iz razloga da nam se ne dešavaju stvari iz prethodnih godina. Kada me nazvao i potvrdio da je sve gotovo i da se pakujemo, bila sam rastrgana. Plakala sam, jer je Rim bio naš dom u kojem smo proveli šest godina, ali sam bila sretna zbog njega jer sam znala da želi iskoristiti tako važnu priliku. Edin je također bio uzbuđen, ali on je profesionalac i on je razmišljao da radi pravu stvar s Interom i tako je sve krenulo."

"U Milanu smo bili prvo u hotelu dok nismo našli stan, u kojem se sad osjećamo kao kod kuće. Smjestili smo se na najbolji mogući način i već smo se navikli ovdje. Milan je prelijep a djeca su "luda" za našim novim domom, jer u zgradi postoji lift, kojeg ranije nisu imali prilike tako često koristiti", s osmijehom govori Amra i nastavlja.

"Za nas je ovdje lakše doživjeti grad, u poređenju sa Rimom, ovdje više možemo ići pješice ali isto tako pozicija nam omogućava i vožnju autom. iz Milana možemo voziti i do Sarajeva. Navijači su nešto drugačiji, odnos sa igračem doživljavaju na drugi način. Ali moram vam reći da smo se i u Casal Paloccu u Rimu osjećali savršeno. Moj muž je miran, što možete primijetiti i na terenu."

Šta se Edinu najviše sviđa u Interu?

"Svlačionica. I meni isto. U Interu postoji dobra grupa bivših Jugoslovena, tu su Kolarov, Perišić, Brozović, Handanović i svi živimo u blizini.

Možete li nam otkriti neku tajnu o svom mužu?

"On nema tetovažu, omiljeno jelo mu je tipična bosanska kiflica, ali se hrani zdravo, kao i svi mi u kući. Nutricionističko obrazovanje odmah prenosimo i na djecu. Kada sa 36 godina igrate na tako visokom nivou, onda morate paziti na svaki detalj. Sluša bosansku i latino muziku."

Omiljena TV serija?

"Gledamo mnogo serije, skoro sve na njihovom originalnom jeziku. Sada npr. gledamo "Manifest" seriju koja je jako dobra. Edinu se dopala „Ted Lasso“ serija koja govori o menadžeru američkog-fudbala, koji se seli u Englesku da trenira jednu fudbalsku ekipu."

Možda će to biti i Edinova budućnost?

"Ne znam, vjerujte mi da on samo razmišlja o tome da bude fudbaler i da u tome uživa svaki dan od treninga do utakmice. Zaista je sretan", za kraj govori Amra Džeko.

VEZANE VIJESTI

LEGENDA LIVERPOOLA

Mohamed Salah odgovorio ko je najbolji napadač s kojim je igrao!

TURSKA

Leonardo Bonucci otkrio kako je Edin Džeko završio njegov dolazak!

NOVI FUDBALER FENERA

Šta je Leonardo Bonucci rekao o Džeki? Oduševio me!

FACE TV

FACE TV NAJAVIO CENTRALNI DNEVNIK: Kod Džeke u Istanbulu!

BIVŠI IGRAČ FENERA

Baljić: Ne možete zamislit šta će se desiti ako Džeko bude šampion Turske!

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori