PEDRI

Barcelonino čudo od djeteta dobitnik nagrade 'Golden boy' za 2021. godinu

BARCELONA MU ČESTITALA NA TWITTERU

Fudbaler Barcelone Pedri (18) dobitnik je prestižne fudbalske nagrade "Golden Boy" (Zlatni dječak) za 2021. godinu, saopćeno je u ponedjeljak, javlja Anadolu Agency (AA).

"Pedri je osvojio nagradu 'Golden Boy'! Čestitamo, Pedri!", objavila je Barcelona na Twitteru.

U saopćenju na stranici Barcelone navodi se da je Španac dobio 318 glasova te je iza sebe ostavio Judea Belingema iz Borussije Dortmund koji je skupio 119 poena.

"Počastvovan sam osvajanjem nagrade 'Golden Boy'. Želim da se zahvalim svima, jer su me podržali ove godine", rekao je Pedri.

Pokrenuta 2003. godine, nagradu "Golden Boy" svake godine dodjeljuje italijanski sportski list "Tuttosport" najboljem igraču Evrope do 21 godine. Vezista Barcelone će nagradu primiti na svečanosti koja će biti održana u Torinu u Italiji 13. decembra.

Pedri je odigrao 73 utakmice u svim takmičenjima za Barcelonu i reprezentaciju Španije u sezoni 2020-21, uključujući EURO 2020 i Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Erling Haaland, 21-godišnja norveška zvijezda Dortmunda, bio je dobitnik nagrade 2020. godine. Među dosadašnjim dobitnicima nagrade nalaze se i Wayne Rooney, Lionel Messi, Sergio Aguero, Paul Pogba, Raheem Sterling i Kylian Mbappe.

Prvi dobitnike nagrade "Golden Boy" je bivši holandski veznjak Rafael van der Vaart dok je igrao za Ajax iz Amsterdama 2003. godine.

VEZANE VIJESTI

BRAZIL

Daniel Alves osuđen na 4,5 godine zatvora

ŠPANIJA

Barcelona želi švedsko čudo od djeteta. Pogledajte njegove poteze

SUPER LIGA

Samo su Real Madrid i Barcelona za Super ligu, ostali velikani rekli NE!

VELIKI TALENAT

Jučer trenirao sa prvim timom Barce, a ima pravo nastupa za BiH!

LIGA PRVAKA

BRAVO ZA PELJTU: Vrhunski sudio meč Barceloni!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori