FK SARAJEVO

ISMIR MIRVIĆ OTVORENO: Mi gubimo ove godine šest miliona KM

PREDSJEDNIK FK SARAJEVO

Predsjednik UO FK Sarajevo, investitor i biznismen Ismir Mirvić govorio je za N1 o aktuelnom stanju kluba sa Koševa, te o planovima za budućnost jednog od najtrofejnijih klubova u Bosni i Hercegovini.

Prvi čovjek FK Sarajevo smatra kako aktuelna situacija u klubu nije zadovoljavajuća, te kako reorganizacijom strukture kluba, proširenjem tržišta i novim ulaganjima želi poboljšati veliki brend, što FK Sarajevo objektivno jeste.

Mirvić želi promijeniti način poslovanja kluba što će utjecati, ne samo na FK Sarajevo, već i na sponzore Bordo tima.

Predsjednik UO FK Sarajevo Ismir Mirvić govorio je za N1 o aktuelnom stanju kluba sa Koševa, te o planovima za budućnost jednog od najtrofejnijih klubova u Bosni i Hercegovini.

“Stvari su ovakve kakve jesu i ne možete očekivati ništa drugo. Mi gubimo ove godine šest miliona maraka. Prihod kluba dolazi iz četiri kanala. Jedan kanal je prodaja igrača, drugi kanal je prodaja karata, prodaja sponzorstva i izlazak u Evropu. Ako se to pogodi u jednoj godini, na najvećem nivou, vi opet gubite novac ili ste blizu te nule. Mi uz ta četiri kanala planiramo da klub izvedemo na druga tržišta. Već u novembru izlazimo na američko tržište, fksarajevo.com će imati svoj store, tako da ćemo servirati tu dijasporu i ne samo sa produktima, već i kontentom. Mi gledamo u druge kanale, u nova primanja i slažemo organizaciju kluba da se možemo otvoriti na nova tržišta i da dobijemo nove mogućnosti.”, rekao je Mirvić za N1.

Mirvić se osvrnuo i na to šta će novi model konkretno donijeti timu sa stadiona Asim Ferhatović – Hase.

“Ovo je prava priča, ne samo za klub već i za naše sponzore. Širimo se, otvarat ćemo veća tržišta, nova tržišta i ne samo to. Mi smo u kontaktima sa multinacionalnim kompanijama koje žele da otvore i bosansko tržište i oni nas gledaju kao tu pomoć i brend, da otvorimo kanal njima. Radimo u dvosmjernom putu, pomažemo nekome da otvori vanjsko, ali i da se proširi na našem, unutrašnjem tržištu. Mnogo drugačija priča, dosta agresivnija i puno bolja za sve nas.”, dodao je Mirvić.

VEZANE VIJESTI

GRBAVICA

DERBI PREPUN TENZIJA: Željo do boda s igračem manje!

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

WWIN LIGA BIH

Novi problemi za FK Sarajevo: Bitni fudbaleri propuštaju Tuzlu City!

KOŠEVO

Bordo miljenik ponovo na Koševu!

TUŠANJ

Brutalan odgovor iz Tuzle na poziv Ismira Mirvića!

PROMO

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori