OŠN GOMILA STIJENA

OŠN GOMILA STIJENA : Pozitivna priča iz Cazina u vrijeme pandemije

FOTO: DOK/Džanan Kišmetović

OŠN GOMILA STIJENA je nastala 2012. godine, u sklopu NK Gomila Stijena koji je osnovan 1976. godine od strane grupe prosvjetnih radnika. Od 2012. godine pa do danas aktivno se bavi s radom i upisom djece u svoju školu .

Trenutno ona broji više od 80 polaznika, uzrasne dobi od 2006 do 2017 godišta. Donosimo Vam pozitivnu priču iz Unsko-Sanskog kantona, tačnije iz grada Cazina, MZ Stijena.

U jeku pandemije, te masovnom odlasku stanovništva iz Bosne i Hercegovine, prijatno i pozitivno izenanđenje donosi ova škola fudbala. Preko 80 njenih učenika, polaznika, svih uzrasta, redovno dolazi na treninge, i aktivno se bavi ovim sportom. Nastupaju u omladinskoj ligi USK selekcija U12. Takmiče se u toj ligi: kadeti U16, I pečelice i bubamare.

Ostvaruju vrhunske rezultate, i kao pojedinci, a i kao tim. Od samog osnivanja OŠN Gomila Stijena 2012. godine, školuju vode Mirza Alešević, trener U12 selekcije i Ekrem Topić, trener U16 selekcije. Uz sve napore uspješno već dugi niz godina okupljaju veliki broj djece koja su jako zainteresirana za fudbal. Kroz razne treninge, izlete, odmore, opuštanja, oni pridobijaju povjerenje ove djece koja ih neizmjerno cijene, vole i poštuju.

Mirza je bio nekadašnji igrač NK Viteza iz Bužima. Odličan igrač, danas još bolji trener, rođen u Bužimu, a trenutno radi kao nastavnik u JU OŠ Stijena i trenutno je na Magistarskom studiju na Pedagoskom fakuletu Univerziteta u Bihaću. Pored toga što je odličan nastavnik i trener, Mirza svoje slobodno vrijeme ponajviše koristi za treninge s djecom, bilo individualne ili zajedničke. OŠN GOMILA STIJENA ima mnogo kapaciteta, želje, i uslova za napredak, odnosno uspjeh svojih učenika. Važno je napomenuti da se od djece ne uzima novac ni za šta. Škola je ta koja snosi većinu troškova za djecu, kad su u pitanju takmičenja, edukacije, izleti, turniri i putovanja, kao i oprema.

Sve što se kupuje od opreme, svi izleti koje organizuje ova škola fudbala, pokriva škola uz donatore i sponzore koji prepoznaju rad djece i na taj naših ih oslobode bilo kakvog plaćanja, te ih tako motivišu za dalji rad.

Trenutno igrač trenera Mirze Alešević koji je u ulozi menadžera i agneta N. Nuhanovica koji se nalazi na spisku selektora U15 reprezentacije BiH, te isti igra u mostarskom Veležu. Odličan primjer svoj mladoj djeci da se u BiH može uspjeti u fudbalu iako ste iz male sredine i malog mjesta. Naravno uz pravog trenera, i maksimalnu posvećenost ovom sportu.

U nastavku Vam donosimo galeriju fotografija koje je naš reporter zabilježio na njihovom jednom treningu.

VEZANE VIJESTI

NAJAVA

Izbor najboljeg sportiste USK održat će se 18. januara u Cazinu

CAZIN

Cazinska dvorana u novom ruhu dočekuje Zmajice!

SLOVENIJA

Klub iz Cazina sklopio saradnju sa NK Domžale iz Slovenije!

CAZIN

BIVŠI SELEKTOR BIH: Mehmed Baždarević stigao u Krajinu!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori