EMOTIVNA ISPOVIJEST

Jedini preživjeli Krajišnik: Imao sam čudan osjećaj tog dana

ADIS ĆORALIĆ

Danas se navršilo osam godina od tragične nesreće i pogibije tri bh. navijača.

Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović izgubili su život u saobraćajnoj nesreći kod poljskog grada Lomža vraćajući se iz Kaunasa nakon historijske pobjede naše reprezentacije nad Litvanijom i plasmana na SP u Brazil.

Jedini preživjeli, Adis Ćoralić, ispričao je svoju emotivnu ispovijest za BHFudbal.ba:

Kaže da ništa nije slutio pred polazak u Litvaniju:

"Ja lično nisam imao neki čudan osjećaj tog dana kad smo krenuli na utakmicu. Bili smo uzbuđeni i veselili se putovanju i samoj utakmici. Rano u zoru smo stigli u Kaunas, bilo je to ujedno i bajramsko jutro tako da smo umor ubrzo zamijenili pjesmom i veseljem. Kako su počeli pristizati ostali navijači dan je postajao sve ljepši i svi smo se veselili toj utakmici koja će ući u historiju bh. fudbala, ali i svih nas. Sreća, suze radosnice i taj osjećaj ponosa koji smo svi mi tamo osjećali nakon utakmice je neopisivo. Naša raja iz Bosne, iz svih krajeva svijeta koji su tu noć bili u Kaunasu pamtit će tu noć, tu toplu jesenju noć. Pjevalo se i navijalo nakon utakmice, svi smo bili sretni. Neka dva sata poslije utakmice krenuli smo kući. Pamtim idalje tu neizmjernu sreću i ponos na licima Hasiba, Almira i Vildana", rekao nam je Adis na početku razgovora i poslao poruku reprezentativcima BiH:

"Ta slika nikad neće izblijediti u mojim sjećanjima. Vjerujem da naši igrači mogu imati tu sliku pred svojim očima da bi 'ginuli' bi na terenu svaku utakmicu zbog njih. Niko nije mogao ni slutiti da će iduće jutro zamijeniti tuga i neopisiva bol u grudima svih nas koji volimo reprezentaciju."

Adis se tragične nesreće ne sjeća, obzirom da je spavao veći dio puta.

"Spavao sam većinu puta u povratku i ne znam šta se desilo. Probudio sam se u bolnici okružen doktorima i policijom. Kasnije tog jutra saznajem da smo imali saobraćajnu nesreću u poljskom gradu Lomža i da su moji prijatelji nažalost tragično stradali", rekao nam je Ljuti Krajišnik koji je, jasno, sve to jako teško podnio:

"Teško je za opisati koliko bola i tuge je bilo u meni u tom trenutku. Brzo se ta vijest proširila i cijela Bosna je zavijena u crno. Izgubila je tri sina, patriota, izgubili su život omotani zastavom svoje domovine. Tog jutra sam primio poziv od tadašnjeg kapitena reprezentacije Emira Spahića. Period oporavka je trajao jako dugo i nekad je bilo jako teško, ali zaista moram istaći da se N/FSBiH na čelu sa tadašnjim predsjednikom Begićem i sekretarom Bakovićem stavio na raspolaganje i ponudio pomoć u svakom pogledu i za to im veliko hvala!".

Danas, Adis se trudi da pamti samo lijepe trenutke, a još uvijek putuje na utakmice naših Zmajeva kad god je u mogućnosti.

"Sad, osam godina nakon nesreće, i dalje se sjećam svih tih divnih trenutaka i pamtit ću Hasiba, VIldana i Almira onako nasmijane i sretne kakvi i jesu bili te noći i tog posljednjeg našeg razgovora. Ja, naravno, idalje idem na utakmice reprezentacije kada sam u mogućnosti. Dolaze novi mladi igrači koji mogu puno toga naučiti od Džeke, Pjanića i ostalih. Imamo puno potencijala i treba vjerovati u momke koji dolaze. Vjerujem da možemo kvalifikacije odigrati dobro do kraja, te onda preko baraža se plasirati u Katar sljedeće godine. Imat ćemo sigurno još puno velikih utakmica i takmičenja", za kraj razgovora za BHFudbal.ba zaključio je srdačni Adis.

.

Adisu želimo što više radosti zbog naše reprezentacije u budućnosti, a Hasibu, Almiru i Vildanu vječni rahmet i džennet

VEZANE VIJESTI

INTERVJU

Ispovijest jedinog preživjelog Ljutog krajišnika nakon teške nesreće!

LJUTI KRAJIŠNICI

Admir Karabeg: Zadovoljan sa onim što smo postigli nakon pogibije Hasiba

ADIS ĆORALIĆ

Jedini preživjeli Krajišnik: Da igrači imaju tu sliku pred očima, izgorili bi svaku utakmicu!

OBJAVIO BAKIR TIRO

POTRESNA PRIČA: Detalji pogibije bh. navijača iz drugog ugla

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori