AMER GOJAK

HRVATSKI MEDIJI U ČUDU: Zašto trener Dinama ignoriše Amera Gojaka?

ČUDE SE TRENERU DINAMA

Amer Gojak bio je jedan od ključnih igrača reprezentacije Bosne i Hercegovine u oktobarskim utakmicama kvalifikacija za plasman na Mundijal koji se održava u Kataru naredne godine.

On je protiv Kazahstana bio jedan od naših najboljih fudbalera. Gojak stadardno pruža dobre partije u dresu "Zmajeva", dok u Dinamu dobija priliku na kapaljku. Hrvatski mediji se čude Damiru Krznaru, treneru zagrepčana, zbog statusa koji je namijenio našem reprezentativcu.

- Euforija u Sarajevu! Nakon tri boda iz Kazahstana i remijem protiv Ukrajine, susjedi su ponovno u igri za plej-of! Izabranici Ivajla Peteva (Ivaylo) imaju sve u svojim rukama i dvije domaće pobjede protiv Finske i Ukrajine - guraju ih na drugo mjesto grupe, odmah iza Francuske - piše "Germanijak.hr", te dodaje:

Ukrajina je povela preko Jarmolenka (Andriy Yarmolenko), ali u nastavku se sjajna igra "Zmajeva" isplatila desetak minuta prije kraja dvoboja kada preko Ahmehodžića dolaze do remija koji im daje nadu. BiH zaista dobro izgleda i nošeni podrškom na Bilinom polju u preostale dvije utakmice imaju sasvim realnu šansu da se domognu baraža.

Zanimljiva je ovo priča i iz Dinamovog ugla… I dok je Amer Gojak izrastao u nezamjenjivog člana reprezentacije, desetku koja donosi prevagu i nadomak je statusa Džeke i Pjanića, u Dinamu ga Krznar dozira. U najmanju ruku. U Kazahstanu je bio ponajbolji igrač, u utorak je Gojak bio sasvim solidan protiv Ukrajine. Neshvatljivo da nema priliku u Maksimiru.

Podsjetimo, Amer Gojak je lani proveo sezonu u Torinu koji je imao opciju otkupa njegova ugovora. Italijani su malo zavlačili i u Maksimiru su reagirali te ga vratili. Uvrijedili su se Italijani pa mu nisu htjeli potpisati da može prije isteka posudbe priključiti se Dinamu na pripremama u Sloveniji. Krenula je diplomatska misija. 

Razmišljalo se i o opciji da se Gojak “šverca” na pripremama ali na svu sreću odustalo se od ideje koja je nastala u nekim maksimirskim glavama. Da budemo posve iskreni, ne znamo kako je takva glupost nekome uopće pala na pamet. Dinamo je prevelika institucija da bi skrivao svoje igrače…

Uglavnom, porodica Gojak tu je pokazala dobru volju i navodno su se odrekli dijela primanja da se Amer što prije priključi “Modrima” i krene u novu sezonu. Činilo se sve idealnim, ali… Posve je jasno da je Krznar u tim trenucima imao kostur momčadi i da je trebalo neko vrijeme da se Gojak nametne, no problem je što prilike nije bilo niti za lijek. Veznjak ima najmanju minutažu od svih reprezentativaca. Unatoč odlasku Jakića, ozljedama Ademija i adaptaciji Bulata.

I sada je posve logično pitanje, zašto je Dinamo inzistirao da se Gojak odmah priključi pripremama?

Od nekog konkretnog objašnjenja u Maksimiru se bježi kao vrag od tamjana. Da se nađe neko rješenje ili da se barem zauzme stav. Da mu se kaže: “Gojak, takva i takva je situacija. Priliku ćeš dobiti ili nećeš. Zbog toga i toga”. Ako zbog ničega drugoga, onda iz nekog respekta.

Jer, Amer Gojak je autor nekih važnih golova koje su Dinamu donijele velike stvari. I u klubu je skoro pa sedam godina. Uostalom, ima ugovor još dvije godine koji je produžio neposredno uoči odlaska u Torino po znatno boljim uslovima. E sada, ako je Dinamo tako bogat klub da se odriče takvog igrača s takvim ugovorom i bez nekog logičnog pojašnjenja - onda je u Maksimiru zapravo blagostanje - piše "Germanijak.hr".

VEZANE VIJESTI

BIVŠI MLADI REPREZENTATIVAC

Sučić o izboru reprezentacije: Kao mali, upališ TV i srce zaigra!

GRČKA

Bivši mladi reprezentativac BiH zabio autogol i izbacio Dinamo

HRVATSKA

Petar Sučić odlučio da zaigra za Hrvatsku!

ZAGREB

Sergej Jakirović s Dinamom izbacio Betis!

ŠPANIJA

Jakirović nakon velike pobjede: Ušli smo u historiju

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori