VELIKO PRIZNANJE

Hasan Salihamidžić postaje član Uprave Bayern Munchena

BIVŠI REPREZENTATIVAC BIH

Hasan Salihamidžić, nekadašnji fudbalski reprezentativac BiH, dobio je veliko priznanje izborom u Upravu njemačkog velikana minhenskog Bayerna u kojem je proveo i veliki dio igračke karijere.

U razgovoru za klupsku internet stranicu Salihamidžić, koji ulazi u Upravu 1. jula, istakao je da je fudbalsko tržište prije pandemije koronavirusa postalo apsurdno, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prije ulaska u Upravu u kojoj će biti direktor za sport, Salihamidžić je tri godine bio sportski direktor Bayerna, a tu funkciju će nastavljati obavljati i u budućnosti.

“Nikome nije potrebna kristalna kugla da predvidi da će naše društvo, a time i svi klubovi, biti podvrgnuti ozbiljnom testu u kratkom i srednjem roku. Rad na izgradnji tima uvijek je zahtijevan i bez koronavirusa. Moramo razmišljati kreativnije“, istakao je na početku Salihamidžić i dodao:

“Tržište je postalo apsurdno prije koronavirusa. Mogu govoriti samo u ime Bayerna i reći da smo uvijek postupali razumno. Tako ćemo nastaviti i u budućnosti. Način na koji gledamo fudbal, finansijski principi koje slijedimo i kako želimo djelovati na tržištu neće se promijeniti. A, uvijek postoje razne mogućnosti u doba krize.“

Salihamidžić tvrdi da se u njegovom djelovanju nakon 1. jula, kada i zvanično postane član Uprave najtrofejnijeg njemačkog kluba, neće ništa promijeniti.

“Prva faza mog trogodišnjeg perioda kao sportskog direktora oblikovan je tako što sam se morao upoznati sa načinom na koji klub funkcioniše. Tada smo počeli da se poboljšavamo i mijenjamo stvari. Moja oblast odgovornosti rasla je iz godine u godinu. Prvi tim, mladi, planiranje tima, sva podrška timovima, skauting, tržište fudbalera, razvoj analitičkih podataka. Čast mi je biti u Upravi sada, ali ništa se kod mene neće promijeniti na novoj poziciji iz operativne perspektive“, naglasio je 43-godišnji Salihamidžić.

Rođeni Jablaničanin profesionalnu fudbalsku karijeru počeo je 1995. godine u Hamburger SV-u. Tri godine kasnije je prešao u Bayern za koji je nastupao devet sezona tokom kojih je osvojio šest titula šampiona i po četiri pehara Kupa i Liga kupa Njemačke. Najveći domet ostvario je 2001. godine kada je s Bayernom postao evropski, a zatim i svjetski klupski šampion. Briljantnu karijeru nastavio je u Juventusu, da bi se poslije četiri sezone u Italiji 2012. godine vratio u Njemačku, tačnije Wolfsburg u kojem je i okončao igračku karijeru. U dresu reprezentacije BiH odigrao je 42 utakmice i postigao šest golova.

VEZANE VIJESTI

LEGENDA BAYERNA

Hasan Salihamidžić se oprostio od legendarnog Beckenbauera!

DFB POKAL

DRAMA U NJEMAČKOJ: Trećeligaš izbacio Bayern iz Kupa!

ZVANIČNO SAOPŠTENJE

Oglasili se iz Bayerna: Na strani smo jevreja i Izraela!

NJEMAČKA

Evo koliku će odštetu dobiti Salihamidžić nakon otkaza u Bayernu!

NJEMAČKA

BREAKING NEWS: Hasan Salihamidžić dobio otkaz u Bayern Munchenu!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori