ZASTRAŠUJUĆE

ZELJKOVIĆ: Dobijam prijeteće poruke, prijete mi ubistvom, ali se ne bojim!

PREDSJEDNIK FSBiH

Predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković, našao se na verbalnom udaru navijača Veleža. 

Kako smo već pisali, navijači veleža poslije drugog pogotka Stojana Vranješa utrčali su na teren i prekinuli meč, zbog čega je mostarski klub drastično kažnjen, a susret registrovan službenim rezultatom 0:3.

 Predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković, našao se na udaru navijača Veleža:

"Ono što se desilo u Mostaru sigurno da nije dobro za fudbal, ali ni za društvo. To su ružne scene koje treba spriječiti da se ne ponavljaju. Sigurno da je ovo opomena svim klubovima da porade na organizaciji utakmica sa strane bezbjednosti", izjavio je danas Zeljković prilikom otvaranja postavke posvećene Fudbalskom klubu Borac u Muzeju sporta u Banjaluci.

Fudbalski savez ekspresno je reagovao. Veležu su oduzeta tri boda, klub je novčano kažnjen sa 10.000 KM, dok je stadion "Rođeni" suspendovan na šest utakmica. Sa dvije godine zabrane obavljanja funkcija u fudbalu kažnjen je i predsjednik Veleža Šemsudin Hasić.

"Ono što je Savez trebalo da uradi, uradio je. Velež je kažnjen oduzimanjem tri boda, stadion je suspendovan, a predsjednik Hasić je dobio suspenziju od dvije godine, što je očekivano. On je unazad mjesecima svojim izjavama i spinovanjem medija i javnosti napravio negativnu atmosferu i sve je eskaliralo u Mostaru. Nisam ga komentarisao, svako ima pravo da radi šta treba, ali očigledno mu smeta što je Srbin predsjednik Fudbalskog saveza BiH. On je okupio određenu grupaciju ljudi oko sebe i od prvog dana mog mandata određene stvari pokušavaju da satanizuju i prikažu negativno i pozivaju na moj linč", istakao je prvi čovjek bh. saveza, a onda otkrio šokantne detalj:

"Od juče sam dobio na desetine prijetećih poruka i naravno da ću to sve da prijavim MUP-u. Prijete mi ubistvom i raznim glupostima, a mogu samo da kažem da se ne bojim i da me to neće pokolebati i da ću u budućnosti raditi kako treba", poručio je Zeljković.

On nije želio da komentariše pojedine sudijske odluke jer, kako je naglasio, to nije njegov posao.

"Nije moje da komentarišem sudijske odluke. Postoji komisija u Savezu koja delegira sudije, svakodnevno je u komunikaciji sa organima UEFA, organizuje seminare, edukacije... Da li je to na nekom 'high levelu'? Vjerovatno da nije i da fale određene stvari, ali činjenica je da suđenje nije lošije nego što je bilo u prošlosti, nego se sada pokušavaju okrenuti teze jer nekim centrima moći nešto ne odgovara. Ali, to je njihov problem", poručio je Zeljković. 

VEZANE VIJESTI

ZENICA

Zeljković: Ovaj poraz ćemo pamtiti kao jedan od najbolnijih

GRBAVICA

Poruka predsjednika Vice Zeljkovića

SARAJEVO

Zeljković: Razmišljamo o skraćivanju WWin lige BiH

RS

Zeljković oslobodio niželigaše iz Rs plaćanja kotizacije

NJEMAČKA

Zvjezdan Misimović se prerušio u svećenika

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori