PROBLEMI U ČELIKU

FUAD KASUMOVIĆ PORUČIO: Nemoguće, pa nije ovo Real Madrid!

GRADONAČELNIK KASUMOVIĆ ŽELI POMOĆI

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine jučer je zvanično prekinuo sezonu Premijer lige, a konačan ishod zaključen je po trenutnom poretku na tabeli.

Tako je odlučeno da NK Čelik, zajedno sa Zvijezdom 09, ide u niži rang takmičenja.

Teška situacija u NK Čelik traje već godinama, a ispadanjem u niži rang je sigurno najveći udarac za navijače ovog kluba, ali i cjelokupnu ligu BiH.

U 11 sati održan je sastanak predstavnika kluba i navijača Čelika s gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem.

Damir Bradarac, v. d. predsjednika NK “Čelik”, za Radio ZENIT je kazao kako je sastanak dao dozu optimizma.

- Donijeli smo neke prijedloge koje ćemo iznijeti na Skupštini NK Čelik. Što se tiče ‘Han grupe’ i Aydina Olguna tu smo dobili uvjeravanje da treba podići tužbu. Kada je u pitanju budućnost Čelika odluku će donijeti Skupština u što skorije vrijeme koja će, ja se nadam, biti najpovoljnija za NK Čelik – istakao je Bradarac.

Potom se gradonačelnik Fuad Kasumović oglasio povodom situacije u Zenici:

"Prije svega želim da kao gradonačelnik izrazim svoje negodovanje na odluku Izvršnog odbora koji je na zahtjev Republike Srpske prekinuo prvenstvo iako imamo najbolji epidemiološku situaciju u regionu. Jedino se ovdje neće završiti prvenstvo. Da je to istina pokazuje podatak da je prije mjesec i po kod mene bio N/FSBIH vezano za reprezentaciju i to, a ja sam im rekao da moje informacije iz Banja Luke koje sam dobio da oni neće dati da se nastavi, jer Borac ide u Evropu, a da ako se nastavi prvenstvo, nisu sigurni da li bi to izborili. To se obistinilo, tako da nažalost politike ima u sportu i ušla je u sport.

"Gradska uprava i grad Zenica ukupno za sport izdvaja 2 miliona maraka. Stanje u NK Čelik je neriješeno već godinama dana, a zadnji investitor koji je bio, i tu ima nekih nejasnih stvari, pa je grad preuzeo obavezu da im plati advokatski tim da te neregularnosti istraže i podigne eventualne prijave.

Grad je spreman do 100 hiljada maraka platiti revizorsku kuću koja će uči u Čelik i sve evidentirati da vidi na čemu smo. Kad budemo imali revizorski izvještaj, kad bude analiza tačno da znamo kome se duguje, jer nemoguće je da su ovi potpisivali ugovore i da se nekome 500 hiljada duguje, pa nije ovo Real Madrid", poručio je Kasumović.

VEZANE VIJESTI

ZENICA

VELIKO POJAČANJE: Avdija Vršajević potpisao za Čelik iz Zenice!

ZENICA

ČELIK PRAVI OPASAN TIM: Hrelja potpisao za Zeničane

ZENICA

VELIKO POJAČANJE: Stigao igrač iz Premijer lige BiH

Druga liga - centar

VELIKO IME: Filip Arežina potpisao za Čelik!

ZENICA

Avdija Vršajević posjetio NK Čelik i prisustvovao treningu pjetlića

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori