KRAJ PRIČE

ZVANIČNO: FK Sarajevo je novi prvak BHT Premijer lige BiH!

PRVAK JE SA KOŠEVA, PONOVO!

Fudbalski klub Sarajevo odbranio je titulu prvaka Bosne i Hercegovine! Drugu godinu zaredom prvak je sa Koševa!

Nakon što je uslijed pandemije Korona virusa u martu zaustavljena Premijer liga Bosne i Hercegovine, Takmičarska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na danas održanoj sjednici donijela je odluku da se sezona neće nastaviti, te da se verifikuje trenutno stanje na tabeli kao konačno. Odluku je potvrdio i Izvršni odbor NS/FS BiH na sjednici održanoj večeras.

Nakon više sastanaka sa NS/FS BiH gdje je stav Kluba bio da se sezona treba nastaviti ukoliko se steknu potrebni uslovi, današnjom odlukom na osnovu instrukcija nadležnih organa, okončana je sezona 2019/20.

Osvajanjem najviše bodova nakon 22. kola gdje je svaka ekipa odigrala po dva meča međusobno, po sedmi put ukupno, a drugi uzastopno FK Sarajevo prvak je države. Potvrdom titule na osnovu trenutnog stanja NS/FS BiH je slijedio brojne primjere iz Evrope gdje je sezona zaključena nakon kompletiranja 2/3 prvenstva.

SENAD JAHIĆ: "Pobrinuli smo se da su igrači testirani, da stadion zadovoljava potrebne uslove, sve što je bilo u našoj moći. Odluka Takmičarske komisije i Izvršnog odbora je potpuno osnovana obzirom na kompletirani broj utakmica. Čestitam navijačima, igračima i ostalim uposlenicima na odbrani titule prvaka BiH”.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

VELEŽ ODBIO SARAJEVO! Hoće li se iko odazvati?

TUŠANJ

Brutalan odgovor iz Tuzle na poziv Ismira Mirvića!

SARAJEVO

Delegacija FK Željezničar odbila doći na sastanak koji organizuje Mirvić

SARAJEVO

Mirvić napravio novi korak - Zakazan je sastanak, pozvani svi klubovi iz WWin lige BiH!

KOŠEVO

Savez donio odluku o prekinutom duelu Sarajeva i Borca

PROMO

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

I ove godine u Hotelu Hills najbolja proslava 8. marta

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori