50 GODINA NK VITEZ

FK Velež uveličao slavlje NK Vitez iz Bužima povodom 50. rođendana

ODIGRANA PRIJATELJSKA UTAKMICA

U Bužimu je juče na radost svih ljubitelja sporta a posebno nogometa odigrana revijalna utakmica u povodu velikog jubileja i obilježavanja 50 godina postojana nogometnog kluba “Vitez” Bužim između domaćina NK Vitez i gostiju FK Velež iz Mostara, inače premijerligaša koji je ove godine nakon 33 godine izborio nastup u Evropi.

Inače utakmica je ovo za koju se Bužim već danima sprema i sve je bilo u znaku iste. Tako je uoči utakmice prieđen veliki vatromet i bakljada u centru grada.

Gosti su stigli u Bužim oko 13:30 sati, a dočekao ih je stručni štab NK “Vitez” sa načelnikom općine Bužim Mersudinom Nanićem i predsjedavajućim OV Bužim Suvadom Šahinovićem.

Nakon kraćeg odmora i ručka u sali općine Bužim u organizaciji načelnika općine je priređen prijem delegacije iz Mostara, sportskih predstavnika Nogometnog saveza FBiH, Sportskih saveza USK i općine Bužim kao i Ministra obrazovanja, nauke kulture i sporta u Vladi USK i Predsjedavajućeg skupštine USK.

Načelnik Nanić poželio je dobrodošlicu u “viteški” grad Bužim te istakao da je za općinu Bužim odigravanje ove utakmice te obilježavanje 50 godina postojanja kluba veliki sportski praznik te da će općina Bužim i dalje podržavati bužimske sportaše u nadi da će ostvariti što bolje rezultate u budućnosti.

Delegacija je zatim posjetila Turbe generala Izeta Nanića i šehida 505. viteške brigade, gdje je položeno cvijeće i proučena fatiha.

Uz prisustvo velikog broja gledaoca koji su u nedostatku malih tribina na stadionu mjesto potražili u hladu brda iznad stadiona, odigrana je za Bužim i NK Vitez historijska utakmica u kojoj su gosti na kraju slavili sa ubjedljivih 9:0, iako je u ovoj utamici rezultat najmanje bio bitan. Svi igrači NK Vitez su dobili priliku i ušli u igru, što će im nadati se dati samopouzdanje u budućim utakmicama a i iskustvo više.

Na samoj utakmici navijači su priredili i bakljadu a na poluvremenu su dodijeljene zahvalnice zaslužnima i pokloni gostima.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

VELEŽ ODBIO SARAJEVO! Hoće li se iko odazvati?

MOSTAR

IZBACILI VELEŽA: Široki Brijeg u 1/2 finalu Kupa BiH!

NOVI KIKS SUDIJA

TUZLA CITY ŽESTOKO OŠTEĆENA: Poništen je čist gol protiv Veleža!

MOSTAR

SPEKTAKL U ČAPLJINI: Velež želi trijumf za play off!

KUP BIH

Nastavlja se kriza Veleža, Široki Brijeg savladao Rođene!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori