INTERVJU

Samir Zeljković: Naše najjače oružje je zajedništvo i dobra atmosfera

ZELJKOVIĆ GOVORIO ZA BHFUDBAL.BA

FK Velež i FK Borac večeras na stadionu "Rođeni" u Mostaru igraju veoma važnu utakmicu u borbi za prvaka Premijer lige BiH.

Borac se trenutno nalazi na vrhu tabele sa 51. osvojenim bodom, dok je Velež na 3. poziciji sa dva boda manje.

Mostarci ove sezone igraju odličan fudbal, te u 2021. godini još ne znaju za poraz.

Šta je tajna uspjeha Rođenih, pitali smo Samira Zeljkovića, defanzivca Veleža, koji u ekskluzivnom razgovoru za BHFudbal.ba govori o uspjesima Veleža i očekivanjima do kraja sezone.

- Najveća prednost i "oružje" ovog Veleža je zaista što smo stvarno napravili odličnu atmosferu u ekipi i smatram da je to glavni razlog dobrih igara. Krasi nas zajedništvo kroz čitavu sezonu, a to je posebno primjetno u posljednih par utakmica gdje smo igrali protiv odličnih ekipa, govori Zeljković.

Trenutno ste u situaciji gdje se ravnopravno borite za titulu prvaka BiH. Ima li šampionske euforije u svlačionici Veleža i jel „pucate“ samo na titulu ili biste bili zadovoljni i mjestom koje vodi u Europu?

- Imali smo zacrtan cilj na početku sezone, trenutno smo na mjestu koji vodi u europska takmičenja i pokušat ćemo do kraja sezone da što bolje odigramo kako bi sakupili još više bodova. Ne opterećujemo se previše tim prvim mjestom, ići ćemo utakmicu po utakmicu i vidjeti šta će nam to donijeti na kraju sezone.

Naredni meč igrate večeras protiv Borca koji će biti veoma važan za obje ekipe. Kakva su očekivanja od te utakmice?

- Borac zaista igra odlično ove sezone, na diobi su prvog mjesta sa Sarajevom i sigurno da nisu slučajno tu. Mi sa dosta optimizma ulazimo u ovu utakmicu, igramo na našem terenu i pokušati ćemo da ostvarimo pozitivan rezultat.

Nakon povrede koju ste zaradili na pripremama u Antaliji, vratili ste se u tim i igrate standardno. Kako ste vi zadovoljni svojim igrama?

- Na pripremama sam zaradio nezgodnu povredu i propustio sam cijele pripreme. Osjeti se to malo i na mojim igrama jer nisam u idealnom stanju kao što sam bio u prvom dijelu sezone ali nadam se da ću u nastavku sezone pružati bolje partije.

Ugovor sa Veležom Vas veže još godinu dana. Ima li nekih ponuda iz inostranstva?

- Ugovor sa Veležom imam još godinu dana, bilo je nekih ponuda ali ništa konkretno u ovom trenutku. Ako bi došla neka ponuda koja bi zadovoljila mene, a i Velež naravno, onda bi se dalo razgovarati o tome, govori za kraj razgovora Samir Zeljković, jedan od najboljih fudbalera Veleža ove sezone.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

Red Army neće moći doći na stadion pod Bijeli Brijeg?

MOSTAR

VELEŽ ODBIO SARAJEVO! Hoće li se iko odazvati?

MOSTAR

IZBACILI VELEŽA: Široki Brijeg u 1/2 finalu Kupa BiH!

NOVI KIKS SUDIJA

TUZLA CITY ŽESTOKO OŠTEĆENA: Poništen je čist gol protiv Veleža!

MOSTAR

SPEKTAKL U ČAPLJINI: Velež želi trijumf za play off!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori