VELIKI TALENAT

Anel Ahmedhodžić - momak rođen za velike stvari i veliku karijeru

NAJVEĆI BH. POTENCIJAL

Fudbalska reprezentacija BiH sinoć je odigrala sjajnu utakmicu protiv Francuske u 3. kolu kvalifikacija za SP 2022. godine, a naročito kada je u pitanju defanziva.

Jedan od onih koji se izdvojio jeste stoper švedskog prvaka Malmoa, najbolji mladi igrač švedskog Allsvenskana i najbolji defanzivac pomenute lige - Anel Ahmedhodžić (22).

Bila je ovo Anelova četvrta utakmica u reprezentaciji BiH i vjerovatno najbolja koju je odigrao. Nije se prepao iskusnih francuskih zvijezda i odlično je odradio svoj dio posla u odbrani s kolegama Hadžikadunićem i Saničaninom.

Ipak, ono što najviše može da nas raduje jeste to što je Anel veliki zalog za budućnost i definitivno najveći bh. potencijal u ovom trenutku. Rekli bismo, moderni Emir Spahić, koji bi mogao napraviti karijeru daleko veću nego što je imao legendarni kapiten.

Mi koji ga pratimo još iz mlađih dana, znamo da je 2016. godina otišao u Nottingham Forest kako bi radio na fizičkoj spremi i snazi i sada je to doveo na jedan vrlo zavidan nivo, naročito obzirom na svoju visinu od 192 cm. 

Anelova visina je još jedna njegova prednost, koju nerijetko koristi i u napadu. To smo najbolje vidjeli sinoć nakon Pjanićevog kornera, gdje je samo bravura Huga Llorisa spasila Francusku od gola nakon šuta ovog 22-godišnjaka.

Ahmedhodžić se također može pohvaliti zavidnom tehnikom i kontrolom lopte, a za svoje godine vrlo je smiren i staložen.

Ono što je možda i najbitnije i nešto što nismo vidjeli od odlaska Emira Spahića jeste da se Anel ne libi povuću loptu i iznijeti na protivničku polovinu, stvoriti višak i poslati upotrebljivu loptu zahvaljujući sjajnom pregledu igre koji ima.

Nadamo se da Anel neće imati problema s povredama i da će na ljeto ostvariti transfer u klub koji će mu pružiti najbolji dalji razvoj, te od njega napraviti stopera svjetske klase, obzirom da ima sve predispozicije za to. 

Podsjetimo, interes za njegove usluge pokazali su slavni Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Manchester United, Milan i Ajax, a čini se kako je Ahmedhodžić najbliži odlasku u Atalantu koja bi bila možda i idealan klub za njegov dalji razvoj i usavršavanje.

VEZANE VIJESTI

SELEKTOR BIH

Savo Milošević brzo zaboravio Ukrajinu, zapjevao u Beogradu!

NORVEŠKA

Izabranici Dubravka Orlovića preokrenuli 0:2 protiv Crne Gore

ETNO SELO STANIŠIĆI

Kadetska reprezentacija BiH slavila protiv Bjelorusije!

SARAJEVO

GOTOVO JE: VAR od sljedeće sezone u Premijer ligi BiH

ALMATY

Ženska kadetska reprezentacija se plasirala u Ligu A

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori