PJANIĆ RUŠI BH. REKORDE

Transfer Pjanića u Barcelonu bit će najveći u historiji bh. fudbala!

VRIJEDNOST TRANSFERA 60 MILIONA EURA

Proteklih nekoliko sedmica svjetska fudbalska javnost bruji o transferu reprezentativca BiH, Miralema Pjanića u Barcelonu.

Nema sportskog medija koji nije objavio članak o tome. Španske i italijanske novine su čak naslovnice posvetile našem Zmaju.

Svaki Bosanac i Hercegovac sa ponosom čitao da jedan od najvećih klubova na svijetu želi našeg dragulja, Miralema Pjanića. 

Prema posljednjim informacijama takvo nešto će se i desiti jer je Arthur Melo pristao da bude dio transfera Miralema Pjanića u Barcelonu. Ukupna vrijednost transfera Pjanića u Barcu bila bi oko 60 miliona eura, uključujući i onu Arthurovu, čime bi taj transfer postao najveći u historiji nekog igrača sa prostora BiH.

Inače, rekord je do sada držao Edin Džeko sa transferom iz Wolfsburga u Manchester City, koji je bio vrijedan oko 37 miliona eura.

Miralem Pjanić će transferom u Barcelonu postati najvrijedniji igrač BiH, ali i najplaćeniji jer bi godišnje u katalonskom klubu trebao zarađivati 8 miliona eura. Trenutno taj rekord drži Sead Kolašinac, koji godišnje u Arsenalu zarađuje 7 miliona eura.

Donosimo vam vrijednost transfera Miralema Pjanića kroz njegovu karijeru.

Miralem je karijeru započeo u Luksemburgu u klubu Schifflange, gdje je zbog ratnih dešavanja u BiH preselio zajedno sa svojom porodicom.

Tu je već zapao za oko mnogim velikim klubovima jer je bio najveći talenat koji je igrao u toj državi. Njemački Kaiserlautern momku od 15 godina je nudio sve. Novac, automobil, vozača, stan, prevodioca…. No, Mire je odlučio otići u mnogo manji klub, francuski Metz.

I nije se pokajao. Tu je dobio priliku da razvije svoj raskošni talent i dodatno napreduje. Igrao je za juniore tog kluba, ali i prvi tim.

IZ METZA PRELAZI U LYON ZA 7 MILIONA 

Nakon odličnih igara u dresu Metza, Miralem Pjanić je potisao za jedan od najvećih klubova u Francuskoj, Lyon, koji je do tada 7 puta uzastopno bio prvak Francuske. Sa Lyonom je igrao Ligu prvaka, a svi pamtimo onaj njegov gol na Santiago Bernabeu protiv Real Madrida.

I u tom peridou katalonski velikan Barcelona je bila mnogo zagrijana za Miralema Pjanića. Čak je tadašnji predsjednik Barcelone pozvao lično Pjanića da bude gost na jednoj od utakmica katalonskog kluba. Mr Pjanić, pozivamo vas da u nedjelju budete naš gost- pisalo je na pozivnici Barce. Miralem je tada lukavo postupio I poslao svog oca Fahrudina, koji je s čelnicima i legendama Barcelone odgledao utakmicu. Mire se ipak odlučio za Romu.

IZ LYONA ODLAZI U ROMU ZA 11 MILIONA EURA

Pjanić je pružao fantastične partije u dresu Lyona. Mnogi veliki klubovi poput Reala, Barcelone, Bayerna su ga željeli dovesti, ali je on ipak odabrao Romu. U Romi je Pjanić eksploirao i postao svjetska klasa, dobio je i nadimak Mali princ, nakon čega ga dovodi Juventus.

NAKON ROME POTPISUJE ZA JUVENTUS U TRANSFERU VRIJEDNOM 32 MILIONA EURA

Bio je to jedan od najvećih transfera u Italiji u tom vremenu. Pjanić je vrlo brzo postao neizostavan član prve postave Juventusa, sa kojim je osvojio 6 trofeja. Tri puta je osvojio Scudetto, dva puta Kup Italije, te jednom Superkup Italije. Sve tri sezone otkako je u Juveu izabran je u idealnu postavu Serie A. Za Juventus je odigrao 167 utakmica, postigao 22 gola i namjestio ih 36.

BARCELONA – 60 MILIONA EURA?

Metz, Lion, Roma, Juventus… Sljedeća je stanica, vjerovatno Španija, jedan od najvećih svjetskih klubova Barcelona. Svi se nadamo da će BiH dobiti tek drugog igrača u historiji koji je igrao za ovaj katalonski klub.

Podsjećanja radi, Meho Kodro je trenutno jedini igrač iz BiH koji je nastupao za Barcelonu. Mire, iskreno se nadamo da će transfer biti realizovan i da ćeš uskoro nakon Ronalda, činiti ubitačni tandem i sa Messijem, koji će harati Španijom i svijetom. Sretno Mire…

VEZANE VIJESTI

INTERVJU

Miralem Pjanić: Pred nama je životna utakmica!

BRAZIL

Daniel Alves osuđen na 4,5 godine zatvora

FRANCUSKA

L'Equipe donosi ekskluzivu: Pjanić se vraća u Evropu!

BH. REPREZENTATIVAC

Sa kojom velikom zvijezdom sin Miralema Pjanića trenira u teretani!?

ŠPANIJA

Barcelona želi švedsko čudo od djeteta. Pogledajte njegove poteze

PROMO

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

I ove godine u Hotelu Hills najbolja proslava 8. marta

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori