KUP BIH

POLUFINALE ZA MUSEMIĆA: Tuzla City izbacila Željezničar

ŽEJO PORAŽEN NAKON PENALA

Fudbaleri Željezničara su u okviru utakmice 1/4 finala m:tel Kupa BiH poraženi od Tuzle City nakon izvođenja penala 4:3.

U trećoj minuti domaći prijete. Brkić je ubacio iz prekida, a Barišić glavom šutira preko gola. Tri minute poslije isti igrač, Barišić, nakon kornera dolazi do lopte, šutira, a Bender dobro brani. U 35. minuti nakon kornera šutirao je Čeliković, Morris je blokirao udarac, fudbaleri Želje tražili su najstrožiju kaznu, ali se glavni sudija nije oglašavao.

U 39. minuti nakon lopte u prostor Lendrić je trčao prema golu, ali je Nukić u posljednji trenutak spasio. Novu priliku Željo je imao u 42. minuti. Bekrić je ubacio iz kornera, Juričić glavom odigrao za Čelikovića čiji udarac ide preko gola Tuzle. Dvije minute poslije Bojo s lijeve strane ulazi u sredinu, a potom šutira malo pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Tuzla City je povela u 49. minuti. Mišić je prošao po desnoj strani, ubacio, a na loptu je natrčao Brkić i preciznim udarcem pogodio za vodstvo svoje ekipe. U 59. minuti Željo dolazi do poravnanja. Stevanović je oboren u kaznenom prostoru, a siguran sa 11 metara bio je Samir Bekrić.

Novu šansu Željo je imao u 66. minuti. Bekrić je ubacio, Juričić glavom šutirao, a Muminović sjajnom paradom spasio svoj gol. Par minuta poslije još jednom je prijetio Čeliković, ali i ovaj put lopta ide preko gola. Crnkić je u 73. minuti pokušao atraktivno makazicama, ali lopta ide daleko od gola. Igrala se 88. minuta kada Morris glavom šutira preko prečke. U drugoj minuti sudijske nadoknade nakon kontranapada Želje ekipe, lopta dolazi do Ramovića koji šutira, a nakon što se lopta odbila od defanzivca pogađa stativu.

Tuzla City je slavila nakon izvođenja penala. Za Žečju su pogodili Lendrić i Ikić, a promašili su Štilić, Milićević i Vrhovac. Za Tuzlu City su sigurni bili Lučić, Rustemović i Ubiparip.

VEZANE VIJESTI

VJEČITI DERBI

DANAS JE NA RASPOREDU 152. VJEČITI DERBI: Željo ili Sarajevo?

VJEČITI DERBI

Ništa od zajedničkog pressa, predstavnici FK Sarajevo otkazali!

WWIN LIGA BIH

ŠTA GLEDAOCI MOGU VIDJETI? Užasno loš signal iz Modriče!

GRBAVICA

Velež poslao Želju u zonu ispadanja, Rođeni slavili na Grbavici!

PRESS KONFERENCIJA

Akrapović uoči Veleža: Teška su ekipa, taktički igraju ofanzivan nogomet!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori