OPORAVAK OD POVREDE

Povreda Ahmetovića je prošlost – povratak na teren je budućnost

AHMETOVIĆ TRENIRA U PFHSC CENTRU

Kapiten FK Sarajevo, i najbolji strijelac Premijer lige BiH u sezoni 2019/2020, pretrpio je, krajem oktobra 2020, povredu prednjih križnih ligamenata u utakmici 1/8 finala Kupa BIH, protiv FK Krupa.

U tom trenutku, s obzirom na to da Ahmetović ima već 35 godina, pojavila se sumnja da, nakon ovako teške povrede, Ahmetović nikada više neće zaigrati.

Međutim, čini se da je javnost prerano otpisala ovog vrhunskog strijelca.

Nakon što ga je u Poliklinici Orthos (Sarajevo) operisao jedan od naših najboljih doktora, Prim. Mr. Sci. Dr. Senad Maksić, Ahmetović je započeo medicinski dio rehabilitacije, koji je po posebnom protokolu realizirao sa Mekić Murisom, jednim od najiskusnijih fizioterapeuta u BiH, kada su u pitanju sportske povrede. Po završetku medicinskog dijela rehabilitacije, odmah je, još većim intenzitetom, nastavio sportski dio rehabilitacije, pod nadzorom Maljević Adnana u PFHSC trening centru.

U ekskluzivnoj izjavi za naš portal, Mersudin Ahmetović je, uz svoj poznati osmjeh i vedri duh, rekao:

„Povreda je prošlost, a povratak na teren je budućnost. Medicinski dio rehabilitacije je prošao sjajno. Sada sam maksimalno posvećem trenažnom procesu, koji u ovoj fazi radim sa PFHSC timom, po posebnom programu koji je, u saradnji sa klubom, definisao trener Adnan Maljević. Treniram u infrastrukturno najboljem trening centru, u kojem imam uslove u rangu najboljih evropskih klubova, sa najboljim i najiskusnijim trenerima. Iz dana u dan se osjećam sve bolje, prezadovoljan sam rezultatima, i željno iščekujem povratak na teren. Nemam ni najmanju dilemu da će povratak biti vrlo uspješan“.

Pogledajte kratki video treninga Mersudina Ahmetovića.

VEZANE VIJESTI

WWIN LIGA BIH

Novi problemi za FK Sarajevo: Bitni fudbaleri propuštaju Tuzlu City!

KOŠEVO

Bordo miljenik ponovo na Koševu!

TUŠANJ

Brutalan odgovor iz Tuzle na poziv Ismira Mirvića!

SARAJEVO

Mirvić napravio novi korak - Zakazan je sastanak, pozvani svi klubovi iz WWin lige BiH!

KUP BIH

Rožman kratak: S kime da igramo? S kime da se borimo?

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori