ZANIMLJIVA IZJAVA

Izjava bivšeg 'Vatrenog' izazvala buru u Hrvatskoj i Srbiji!

BIVŠI REPREZENTATIVAC HRVATSKE

"Morate znati jednu stvar: 'Za hrvatsku reprezentaciju kad sam ja igrao, 75 ili 80 posto su činili Hrvati rođeni u BiH'. Isto važi i za selekciju Srbije", kaže nekadašnji reprezentativac Hrvatske u intervjuu za MONDO.

Mato Neretljak, za razliku od recimo Džonija Štulića, nije morao samom sebi dati nadimak a imao ih je nekoliko i to veoma pohvalnih - od "Labuda" sa Save, koji je zbog gracioznosti pokreta i posavskog porijekla dobio od legendarnog kapitena Hrvatske Darija Srne, do "hrvatski Lusio", po odličnom brazilskom reprezentativcu.

A krenuo je iz malog mjesta u Bosni i Hercegovini, tačnije iz posavskog gradića Orašja, preko Osijeka, Splita, stigao do Južne Koreje i Japana i tamo pobrao sve moguće fudbalske nagrade i priznanja.

Potvrdno je odgovorio da je kao Hrvat iz Orašja uvijek imao potpuno ravnopravan tretman u odnosu na igrače rođene u Hrvatskoj.

"Morate znati jednu stvar: 'Za hrvatsku reprezentaciju kad sam ja igrao, 75 ili 80 posto su činili Hrvati rođeni u BiH'. Hrvatska reprezentacija nikad ne bi opstala da nema igrača iz Bosne hrvatske nacionalnosti. Nisam nikad imao problema u svlačionici jer sam iz Orašja. Nikad me nisu etiketirali kao Bosanca već sam tretiran jednako. Isto važi i za reprezentaciju Srbije, je imala i ima dosta fudbalera iz BiH, poput Save Miloševića, odličnog igrača i čovjeka. BiH je zaista specifična zemlja".

VEZANE VIJESTI

ZVANIČNO

STIGLA POTVRDA: Hoće li biti proslave titule prvaka BiH?!

ZAKON PRESUDIO

PROSLAVA TITULE: Loša vijest za sve navijače FK Sarajevo!

PROTIV TURSKE

Edin Džeko na današnji dan prije 13 godina debitirao za BiH

IBRAHIM ŠEHIĆ

Šehić objasnio kome je upućena poruka gadite mi se na tri jezika!

VIŠE IZ KATEGORIJE

POTEZ DANA

Zlatan Ibrahimović svojom objavom oduševio cijeli svijet!...

ČELIK ISPAO IZ LIGE

Avdija Vršajević: Voljeni klube, vratit ćeš se ti jači nego ikad...

IBRAHIM ŠEHIĆ

Šehić objasnio kome je upućena poruka gadite mi se na tri jezika!...

ŠEHIĆ OGORČEN

Ibrahim Šehić ogorčen: Gadite mi se na sva tri jezika!...