DIREKTOR DORTMUNDA

Direktor Borussije: Ako je Haaland tako dobar, zašto je u Dortmundu

IZNENAĐUJUĆI KOMENTAR

Erling Braut Haalanda zadivio je nogometne zaljubljenike ove sezone.

Prvo je briljirao u dresu Red Bull Salzburga zabivši u jesenskom dijelu sezone 16 golova u 14 prvenstvenih nastupa u austrijskoj Bundesligi, a tome je još dodao i osam komada u Ligi prvaka.

Time je brzo zaslužio transfer u dortmundsku Borussiju ove zime. Iako je brojne iznenadilo, norveški superstar u nastanku se odlučio za njemačku Bundesligu i Signal Iduna Park.

Da je to bio pravi potez pokazao je već u prvim utakmicama – devet nastupa, deset komada u suparničkim mrežama i to za samo 600 odigranih minuta. Još dva zabio je PSG-u i tako ponovno pokazao zašto je uz Mbappea jedan od najvećih mladih zvijezda svjetskog nogometa, piše germanijak.hr.

Njegove sjajne partije brzo su potaknule spekulacije o transfer u madridski Real, a na tu temu se oglasio izvršni direktor 'žuto-crnih', Christian Seifert. Na pitanje Marcinog novinara bi li odlazak Haalanda u Real Madrid bio veliki gubitak za Bundesligu, CEO njemačkog velikana je odgovorio sljedeće:

„Odlazak bilo kojeg igrača bio bi gubitak za Bundesligu. Ali da ja vas pitam, ako je on tako dobar, zašto je u Dortmundu?“, izjavio je Seifert i iznenadio svog sugovornika. Dodao je: „Lako je diviti se igraču koji je trenutno u centru svjetske pozornosti. Teška stvar je potpisati ga prije nego se to sve dogodi. Dortmund je to uspio s Haalandom i ponovno napravio sjajan posao“.

VEZANE VIJESTI

BH. REPREZENTATIVAC

Sa kojom velikom zvijezdom sin Miralema Pjanića trenira u teretani!?

ENGLESKA

Pogledajte golčinu Haalanda koju je škaricama zabio Southamptonu!

ENGLESKA

VIDEO: Pogledajte hat-trick Haalanda za samo 38 minuta!

NEVJEROVATNO

Da li je moguće šta je Haaland promašio?

ZVIJEZDA DORTMUNDA

Haaland otkrio čime će se baviti nakon završetka fudbalske karijere!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori