NOVI SAD

Futsal reprezentacija BiH dva od dva: U Novom Sadu pala i Srbija

nfsbih.ba

Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine su nakon pobjede nad Sjevernom Makedonijom prošle sedmice i u susretu drugog kola grupe 4 kvalifikacija za Euro 2022. bili uspješni.

Ovaj put naši futsaleri su na gostovanju u Novom Sadu pobijedili Srbiju rezultatom 2:4.

Iako oslabljeni neigranjem trojice standardnih reprezentativaca, kapitena Anela Radmilovića, golmana Stanislava Galića, te Marija Aladžića, izabranici Ive Kreze su prikazali odličnu igru i došli do nova tri boda.

Bh. tim do prednosti dolazi u 6'. Nakon jednog kornera šut Josipa Boškovića golman Srbije Jakov Vulić odbija do Davora Arnautovića koji glavom postiže prvi pogodak na utakmici.

Domaći sastav do izjednačenja dolazi u 18' iz penala, a strijelac je bio Marko Pršić.

Minutu poslije bh. tim dolazi do nove prednosti. Bilal Jelić dobija loptu na sredini igrališta, kreće sam ka protivničkom golu i iskosa sa desne strane pogađa mrežu za 1:2.

Kapiten reprezentacije BiH u večerašnjem susretu Srđan Ivanković u 21' oduzima loptu protivnicima i snažno šutira sa desetak metara za 1:3.

Samo dvije minute poslije Dragan Tomić oduzima loptu Mirku Hrkaču u šestercu bh. tima, asistira Stefanu Rakiću koji je precizan i Srbija smanjuje prednost Bosne i Hercegovine na 2:3.

Ivanković se u 34' odlično oslobađa svojih čuvara i sa oko 8 metara postiže svoj drugi gol na susretu i postavlja konačan rezultat.

Po završetku utakmice selektor bh. tima Ivo Krezo je izjavio:

„Zahvalio bih se Srbiji na fer i korektnoj igri, kao i na odličnom domaćinstvu. Kao što je poznato, nama su večeras nedostajala tri bitna igrača. Međutim, takav smo narod da ono što nas ne ubije, ojača nas. Igrali smo na veoma visokom nivou, stvarali prilike. Protivnik je takođe imao svoje šanse. Čestitam svojim igračima na odličnoj igri i zasluženoj pobjedi. Večeras su ostavili srce na terenu.“

Bosna i Hercegovina je trenutno prva u grupi 4 sa maksimalnih 6 bodova, a u trećem kolu će gostovati u Rumuniji 4. marta.

Srbija-Bosna i Hercegovina 2:4 (1:2)

Dvorana: SPC Vojvodina, Novi Sad.

Sudije: Ondřej Černý, Jan Kresta (Češka Republika)

Golovi: 0:1 Arnautović (5:30), 1:1 Pršić (17:13, penal), 1:2 Jelić (18:22), 1:3 Ivanković (20:48), 2:3 Rakić (22:27), 2:4 Ivanković (33:49).

Srbija: Jakov Vulić, Stefan Rakić, Dragan Tomić, Marko Pršić, Strahinja Petrov, Miljan Radmanović, Ninoslav Aleksić, Andreja Stojčevski, Davor Popović, Denis Ramić, Jovan Lazarević, Miloš Simić, Miloš Stojković, Lazar Milosavljević. Selektor: Goran Ivančić.

Bosna i Hercegovina: Darko Milanović, Srđan Ivanković, Bilal Jelić, Mirko Hrkač, Nermin Kahvedžić, Andrijano Dujmović, Josip Sesar, Marin Sesar, Davor Arnautović, Josip Bošković, Emir Omerhodžić, Sabahudin Petak. Selektor: Ivo Krezo.

(nfsbih.ba)

VEZANE VIJESTI

FUTSAL

Ivo Krezo odabrao igrače za mečeve sa Armenijom i Češkom

FUTSAL EURO

SELEKTOR KREZO PORUČIO: Ovo je bio povijesni nastup za BiH!

FUTSAL EURO

OSVOJITE BODOVE ZA ČAST: Futsal 'Zmajevi' protiv Azerbejdžana!

FUTSAL

MATCH DAY: Futsal Zmajevi danas igraju protiv selekcije Gruzije

FUTSAL EURO

UVJERLJIV PORAZ FUTSAL ZMAJEVA: BiH poražena od Španije!

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori