INTERVJU ZA N1

Glavaš 'uništio' čelnike Saveza: Nek se Sofrenić okrene zemlji koju Dodik voli!

PRVI KAPITEN REPREZENTACIJE BIH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je dobila novog selektora, a na klupi Zmajeva Dušana Bajevića naslijedio je bugarski stručnjak - Ivaylo Petev.

O samom izboru selektora koji je trajao više od dva mjeseca govorio je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine – Vlatko Glavaš.

“Ja bih volio da se vratimo na ono što je bilo prije mjesec dana, a ja sam to rekao tada i iza toga stojim, a to je da je Petev prije dva mjeseca izabran za selektora reprezentacije. Na kraju krajeva on je stanovnik Sarajeva i Jahorine, već dva mjeseca ova trakavica ne prestaje. Žao mi je da smo na takav način opet potrošili jednu veličinu – Sergeja Barbareza. Nemam ništa protiv izbora, ja sam stranac kao što je i Petev, ali način na koji se sve to radilo, politički preslikano, je za mene jedno veliko razočarenje. Da se samo čekao bošnjački korpus, pošto su Srbi i Hrvati to prije dva mjeseca dogovorili, a onda im je tu kao trebao Spahić i Misimović, ali onda nisu imali glas bošnjački, a onda se desilo to jučer kako se desilo. To je ono što me razočaralo. Način na koji biramo selektora i način na koji se to radi je preslikano politički i to je nažalost veliki korak unazad”, rekao je Glavaš za N1.

Kako će se sve ovo odraziti na podršku reprezentaciji i na reprezentativce?

“Sigurno da su komentari negativni, ljudi koji vole BiH i navijaju za BiH. Samo obraćanje na press konferenciji mi nije jasno. Kako je moguće da se na press konferenciji ne obraća predsjednik Saveza – gospodin Begić. Gospodin Zeljković će biti za tri mjeseca, ne razumijem zašto se obraća Sofrenić, gdje je potpredsjednik – gospodin Beus? Zbog čega se kriju sada iza svega ovoga? Jučer su se obraćali samo iz RS-a, potpredsjednik Saveza i predsjednik FS RS se obraćaju javnosti. Nisu dobru sliku poslali. Ne može Sofrenić govoriti o onome što ima Sergej Barbarez i šta nema Sergej Barbarez”, istaknuo je Glavaš i dodao:

“Ako već hoće gospodin Sofrenić da se okrene i zemlji koju voli njegov predsjednik Dodik, jednostavno su vidjeli da je tamo bio Krstajić selektor, a nije imao nikakvog iskustva. Rudi Voller je vodio Njemačku, nije imao iskustva pa je bio selektor. Ne trebamo se skrivati i raditi stvari koje nisu dobre, ne samo po nogomet, nego i po Bosnu i Hercegovinu. A to da će biti teško vratiti sve to, ne znam kako će to izgledati. Izabrali smo čovjeka, on je tu najmanje kriv i treba mu omogućiti, jer dolaze kvalifikacije. Prije dva mjeseca sam rekao da svi mogu biti selektori samo ne može Barbarez. Pa iz RS-a su to javno rekli u nekim istupima. Ne znam zbog čega su čovjeka uvukli, koju funkciju su obavljali Spahić i Misimović? Da li je to bio paravn svega ovoga i na kraju da se posvađaju… Oni kažu nema sukoba, ali ima sukoba. Prijedlog Spahića je bio Barbarez, a prijedlog Misimovića Petev. Šta i na koji način dalje… Oni što prije trebaju sjesti za stol i vratiti se u okvire fudbala.”

Nakon svega oglasio se i Sergej Barbarez i poručio da više ne želi da se njegovo ime dovodi u vezu s Fudbalskim savezom BiH.

“Ovo je drugi put da ga ovako uvlače. Meni je žao, prvo ga volim kao čovjeka, zajedno smo igrali, poslije sam mu bio i trener u reprezentaciji pet godina. On je kapiten reprezentacije, neko oličenje patriotizma naše države, neko ko voli ovu zemlju, koje srcem i dušom uz ovu zemlju. Ovo što mu se sada nudi je opet zavaravanje bosanskohercegovačke javnosti. Ja sam 2017. jedini prošao na tom konkrusu i onda su oborili konkurs jer nisam ja podoban Hrvat u križaljci HDZ-a i zato su oborili konkurs. I to su krivi ovi što su jučer glasali protiv Barbareza. A to da mu gospodin Sofrenić nudi to sada, a već zna u startu da ne ispunjava jedan od uslova, to je opet zavaravanje javnosti. Drugačije je biti selektor, a drugačije trener. Sergej je lider, a uz dva trenera, kao lider može biti pravi selektor i vođa reprezentacije. Kaže jučer Sofrenić da ne ispunjava uslove za selektora, a ne ispunjava ni uslove za ovu poziciju tehničkog direktora”, istaknuo je Glavaš.

VEZANE VIJESTI

PRVI KAPITEN

Vlatko Glavaš: Razočaran sam odnosom igrača prema dresu!

SARAJEVO

Vico Zeljković će tužiti Vlatka Glavaša za klevetu

SELEKTOR BIH

Faruk Hadžibegić: Bit će promjena u reprezentaciji BiH! (VIDEO)

INTERVJU

Barbarez: Imao sam viziju i želju da pomognem reprezentaciji (VIDEO)

INTERVJU ZA N1

Ekskluzivni intervju Hasana Salihamidžića za bh. medij!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori