TRENER RADNIKA

NAPADAČ PORUČIO PETROVIĆU: J...ću ti ja mater. Sada ću ti prosuti crijeva!

UŽASNE SCENE U REPUBLICI SRPSKOJ

- Ovako nešto nisam doživio u svoje 62 godine i ovdje ne smije da bude nikakvog kompromisa. Nikada me u životu niko nije udario. Sve ovo će ga skupo koštati jer ću protiv njega podnijeti krivičnu tužbu, kazao je šef stručnog štaba Radnika, Slavko Petrović.

Izjavio je ovo za Glas Srpske šef stručnog štaba Radnika Slavko Petrović koga je u subotu predvečer na stadionu bijeljinskog premijerligaša prvo fizički napao Mladen Savić, a zatim mu prislonio pištolj u stomak.

- Bio sam u automobilu kada me neko pozvao. Čim sam otvorio, sjevnula je pesnica, a potom sam uspio drugi udarac da blokiram. Izašao sam iz auta i krenuo za napadačem, koji je otrčao prema svom vozilu i zatim prema meni krenuo sa pištoljem. Ukopao sam se u mjestu, on je repetirao pištolj. A onda je krenula lavina psovki. Govorio je: “Ko si ti da moje dijete teraš sa stadiona. J...ću ti ja mater. Sada ću ti prosuti crijeva”. To je trajalo sigurno deset minuta, što su vidjeli brojni svjedoci na stadionu i stanari okolnih zgrada, istakao je još potreseni Petrović.

On tvrdi da sa Savićem, koji će odgovarati za nanošenje tjelesnih povreda, nikada nije pričao iako ga je često viđao u kafani na stadionu.

- Kasnije sam saznao da njegovo dijete tog jutra nije bilo na stadionu, odnosno da ima odraslog sina koji uopšte ne živi u Bijeljini. Poslije svih dešavanja otišao sam u bolnicu, gdje je ustanovljeno da nemam težih povreda, nastavio je Petrović.

Srbijanski stručnjak trenerski hljeb pekao je u Njemačkoj i poznat je kao veliki radoholičar. Od proglašenja pandemije virusa korona zagovarao je da sportske aktivnosti moraju biti nastavljene bez obzira na uslove.

- Gdje god sam radio, stadion sam smatrao svojom drugom kućom. Uvijek sam se odgovorno ponašao i zato ne mogu da shvatim da me zbog toga neko udari i prisloni pištolj u stomak. Često sam na stadionu nalazio mnogo ljudi kojima tu nije mjesto i upozoravao ih. Svaka čast rekreativcima, ali njih je bilo najmanje. Najčešće se radilo o maloletnim osobama kojima tribine služe kao mjesto gde će se opijati. Poslije njihovih “lumperajki” ostajalo je puno flaša, špriceva, prezervativa... Ne tako davno na tribinu je donesen veliki zvučnik i više od njih 30 je slavilo rođendan. Istina je da je ovo gradski stadion, ali ovako nešto nisam vidio u svijetu, rekao je Petrović.

Iako je bio čvrst zagovornik nastavka sezone, sve je više ubijeđen da je to nemoguće sprovesti u djelo.

- Počećemo danas sa treninzima, a kako će to sve izgledati, vidjećemo jer je pauza bila strašno duga. Ali ono što me više brine je činjenica da nisam siguran da klubovi sa medicinske strane mogu ispoštovati sve ono što se od njih traži - dodao je Petrović.

VEZANE VIJESTI

1/4 FINALE

Zrinjski prvi polufinalist Kupa Bosne i Hercegovine

1/4 FINALE

Zrinjski napravio veliki korak ka polufinalu Kupa BiH

TUŠANJ

TUZLA SE SPASILA PORAZA: Radnik nosi veliki bod s Tušnja!

19. KOLO

TUZLA NIJE IZDRŽALA: Radnik zabio gol u 92. minuti!

PREMIJER LIGA

Željezničar zasluženo slavio protiv Radnika na Grbavici

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori