PRVOPLASIRANI TIM

OGLASILI SE IZ TITOVE 38B: Mi smo za nastavak prvenstva!

BORDO KLUB ŽELI IGRATI DO KRAJA

Prvoplasirani klub iz Premijer lige FK Sarajevo oglasilo se saopštenjem za javnost u kome želi iskazati svoje stavove o mogućem nastavku BH Telecom Premijer lige BiH.

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, trenutno vodeći tim na tabeli i osvajač duple krune u sezoni 2018/19 - Fudbalski klub Sarajevo, obavještava navijače i javnost da je Klub svim srcem za nastavak takmičarske sezone u sugerisanim terminima od strane Nogometnog saveza BiH. 

Na sastanku održanom jučer, 14. maja N/FS BiH dostavljen je ispunjeni upitnik, sa potvrdnim odgovorom na pitanje “Da li ste za nastavak takmičarske sezone 2019/20?”.

Sarajevo je saglasno sa nastavkom prvenstva isključivo prema postojećem formatu takmičenja, sa početkom najdalje do 6./7. juna 2020. godine. Prvenstvo bi se na taj način okončalo najkasnije do 20. jula, te bi ekipe imale dovoljno vremena za odmor i pripremu za početak evropske sezone. 

U cilju maksimalne zaštite igrača, stručnog štaba i drugih učesnika, od strane medicinskog tima, u dokumentu je sugerisan i niz tačaka koje je neophodno ispuniti, a koje se slažu sa prethodno dostavljenim instrukcijama od strane N/FS BiH. 

U slučaju da se ne ispune potrebni uslovi za nastavak prvenstva, Nogometni savez Bosne i Hercegovine je institucija koja će donijeti konačnu odluku. Imajući u vidu da je kompletirano 2/3 prvenstva (sve ekipe igrale međusobno 2 puta), zvanični stav Kluba je da trenutno stanje na tabeli treba biti verifikovano kao konačno, te da prvoplasirana ekipa treba biti proglašena prvakom.

Također, Fudbalski klub Sarajevo obavještava javnost da će iskoristiti zakonom dozvoljena sredstva kako bi se zaštitio od izjava pojedinaca koji budu iznosili lažne informacije u javnosti vezano za poslovanje i odluke Kluba." 

VEZANE VIJESTI

LIGA PRVAKA

Iz Armenije stižu odlične vijesti vezane za FK Sarajevo

ZVANIČNO

STIGLA POTVRDA: Hoće li biti proslave titule prvaka BiH?!

ZAKON PRESUDIO

PROSLAVA TITULE: Loša vijest za sve navijače FK Sarajevo!

ISPRED VJEČNE VATRE

Sarajevo priprema spektakularnu proslavu šampionske titule!

VIŠE IZ KATEGORIJE

LIGA PRVAKA

Iz Armenije stižu odlične vijesti vezane za FK Sarajevo...

SKLAPA SE TIM

Željo želi napadača: Vraća se bivši najbolji strijelac Premijer lige!...

NOVI SPONZOR

VELEŽ samo raste: Predstavili novog velikog sponzora iz Tešnja!...

KORONAVIRUS

Samo pet klubova iz Premijer lige testiralo igrače prije početka treniranja...