KRUPA NA VRBASU

REMI KRUPE I VELEŽA: Rođeni poveli pa odmah primili gol

PODJELA BODOVA

Danas je u Krupi na Vrbasu odigrana utakmica 15. kola m:tel Premijer lige BiH između FK Krupa i FK Velež Mostar.

Nakon 90 minuta igre na terenu sa umjetnom travom, završilo je bez pobjednika rezultatom 1-1.

Prvi na utakmici svoj udarac je oprobao Osmić u 9. minuti, ali lopta ide pored gola. U 12. minuti došlo je do male gužve na terenu kada su igrači Veleža tražili drugi žuti za Makitana, koji je sa leđa faulirao Brandaa, ali je sudija Mulahasanović procijenio da to nije za karton. Na drugoj starni, Filipović je šutirao u 13. minuti, ali Bogdanović brani.

U 18. minuti svoj udarac je oprobao Ćosić, ali lopta ide preko gola, da bi na drugoj strani Mandić u 28. i 30. minuti imao priliku da dovede Krupu u vodstvo, ali Bogdanović u oba navrata odlično brani. Vrijedi spomenuti da je Krupa igrala čvrsto i agresivno, što pokazuje podatak da su zaradili tri žuta kartona. 

U 35. minuti Anđušić je pao u 16-ercu Krupe ali sudija Mulahasanović, koji  je bio blizu mjesta pada, procijenio da se igra nastavi. U 40. minuti Radović je nakon kornera imao priliku da zaprijeti golu Krupe, ali iz dobre pozicije sa vrha 16-erca šutira visoko preko gola. Do kraja poluvremena iz slobodnog udarca probao je Mulić, ali se lopta od živog zida odbija u korner. Na drugoj strani, Bihorac je zbog prekršaja dobio žuti karton, te će propustiti narednu utakmicu protiv Sarajeva. Tako se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme Rođeni su otvorili u istom sastavu. U 50. minuti Mandić je nakon kornera spretno šutirao glavom, te pogodio stativu gola Veleža. Na drugoj strani, Radović je u 55. minuti probao iz slobodnog udarca, ali se lopta odbija od živi zid i odlazi u korner, nakon kojeg je dobro reagovala odbrana Krupe. 

Trener Dudić u 60. minuti radi dvostruku izmjenu, Zvonić i Vehabović su zamijenili Anđušića i Pršeša. Nakon izmjena, Zeljković se pomjerio u sredinu, a Brandao otišao na lijevu stranu napada. U 64. minuti Cvijanović je probao uposliti Mulića, ali Makitan u posljednji trenutak izbija loptu u korner.

U 68. minuti izvršena je nova dvostruka izmjena u timu Veleža, Ćivić i Dario zamijenili su Bihorca i Osmića. Nakon izmjena, Ćosić se pomjerio u sredinu, a Dario zauzeo njegovo mjesto na desnoj strani odbrane. Na drugoj strani, Nikolić je u 74. minuti šutirao, ali Bogdanović brani. 

U 75. minuti dosuđen je penal za Velež, kada je Kolak faulirao Zeljkovića, kojeg je odlično uposlio Brandao. Sa penala siguran je bio Fejsal Mulić za vodstvo Veleža. Ipak, Krupa brzo odgovara, te u 82. minuti preko Aćimovića, koji je tek ušao u igru, dolaze do izjednačenja. 

Posljednju petu izmjenu iskoristio je trener Dudić u 84. minuti kada je Ovčina zamijenio Mulića. U 90. minuti požutio je i Cvijanović, tako da će i on morati propustiti narednu utakmicu. Do kraja utakmice nije bilo većih prilika, tako da se završilo remijem. Krupa – Velež 1:1!

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

EVROPA JE BLIZU: Velež slavio protiv Sloge iz Doboja!

MOSTAR

VELEŽ PORUČIO: Cilj je bio napad na naše igrače!

SVIRAN OFSAJD

SUDIJA PODIGAO ZASTAVICU: Je li Velež oštećen za čist pogodak?

MOSTAR

MOSTARSKI DERBI: Zrinjski minimalno savladao Velež!

MOSTAR

Nova pjesma Red Armyja: Zastave progutala je noć, kako ćemo vas zvati?

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori