LIGUE 1

Francuski klub zakupio stranicu u novinama da spriječi ispadanje

BORE SE NA SVE NAČINE

Pandemija koronavirusa zasad je u potpunosti otkazala prvenstva Holandije i Francuske, kada je nogomet u pitanju.

Međutim, pojedini klubovi imaju razloga za nezadovoljstvo, pogotovo u Ligue 1, gdje je sedmoplasirani Lyon najavio žalbu, a Amiens koji se nalazi na pretposljednjem mjestu već je krenuo s prvom „ofanzivom“ prema Savezu.

Naime, Amiens ima samo četiri boda manje od 18.-plasiranog Nimesa koji se nalazi u zoni spasa, odnosno na mjestu koje vodi u play-off za ostanak. S obzirom da je do kraja prvenstva ostalo okruglih deset kola, uprava kluba iz Pikardije smatra kako su nepravedno pogurani u drugi rang.

Osim žalbe, krenuli su i s medijskom ofanzivom te su zakupili cijelu stranicu u uglednom listu L'Equipe kako bi objasnili svoje razloge javnosti i vlastodršcima zašto su nepravedno izbačeni.

„Nikad nisam propitkivao odluku o prekidu nogometnih natjecanja nego nepravednu, nekonzistentnu i neutemeljenu odluku LFP-a o tome da se dva kluba izbace iz lige nakon 28 odigranih kola, kada se ima igrati još četvrtina sezone. Ne tražimo financijsku naknadu nego se protiv ovakve odluke borimo jer smatramo da nije u skladu sa sportskim načelima. Pogledajte druge sportove, samo je nogomet donio ovakvu odluku. Postoje pravednije alternative, koje su više u skladu sa sportom i pravilima. Tražimo od saveza i lige da pokažu humanost i solidarnost. Nažalost to se ne događa zbog čega smo prisiljeni ići na sud. Pravni argumenti su na našoj strani i uvjeren sam da će pravda pobijediti“, stoji u Amiensovom prioppćenju u L'Equipeu.

VEZANE VIJESTI

FRANCUSKA

LOVREN O FRANCUSKOJ: Ovdje život nije normalan!

FRANCUSKA

Pogledajte golčinu Seada Kolašinca u pobjedi Marseillea!

FRANCUSKA

Kylian Mbappe nikada neće preboljeti poraz u finalu SP-a!

QATAR 2022

ZAVRŠENO SP: Argentina je novi prvak svijeta u fudbalu!

QATAR 2022

FINALE SVJETSKOG PRVENSTVA: Ovo su početne postave!

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori