SAMIR ZELJKOVIĆ

Samir Zeljković nakon poziva u reprezentaciju: Velika je ovo stvar

INTERVJU ZA BHFUDBAL.BA

Samir Zeljković (23), igrač FK Velež, nakon vrlo dobrih igara na startu m:tel Premijer lige BiH, dobio je poziv selektora Bajevića, za reprezentativne utakmice u novembru ove godine.

Ono što je zanimljivo je da je Zeljković prije manje od godinu dana, na utakmici protiv FK Sarajevo, pretrpio vrlo nezgodnu povredu – rupturu prednjeg križnog ligamenta i oštećenje meniskusa.

Ubrzo potom, 4. decembra je operisan u Zagrebu, a nakon toga krenuo sa vrlo ozbiljnom rehabilitacijom.

Medicinski dio rehabilitacije je uradio u FM1 poliklinici u Sarajevu sa Tanjom Umićević, a potom prešao na sportsku rehabilitaciju, koju je radio u PFHSC trening centru, pod nadzorom Maljević Adnana.

U ekskluzivnom razgovoru za BHFudbal.ba, Samir je otkrio kako se oporavio od povrede i poboljšao svoju igru, koja mu je donijela poziv u reprezentaciju BiH.

BHFudbal: Samire, čestitamo na pozivu za reprezentaciju BIH. Prije godinu dana nije sve izgledalo baš tako sjano. Možete li se osvrnuti ukratko na proteklih godinu dana?

Samir Zeljković: Trenutno, osjećam se sjajno i na treninzima i na utakmicama. Iako uvijek ima prostora za napredak, vrlo sam zadovoljan svojim igrama ove sezone. Drago mi je da je te igre primijetio i selektor Bajević, kojem sam zahvalan za poziv. Dati ću svoj maksimum da to povjerenje i opravdam. Naravno, velika je čast dobiti poziv za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i neizmjerno sam ponosan.

BHFudbal: Prije godinu dana pretrpjeli ste ozbiljnu povredu, nakon koje se veliki broj sportista, nogometaša naročito, nikada ne vrati na najvišem nivou. Vi ste to uspjeli. Kako?

Samir Zeljković: Htio bih se zahvaliti prije svega svom klubu FK Velež i trenerima u klubu, koji su mi omogućili da se nakon povrede vratim na teren još bolji i još jači. Nakon što sam uspješno operisan u Zagrebu, odmah sam krenuo sa medicinskom rehabilitacijom u Sarajevu. Odličan posao u ovoj fazi rehabilitacije je uradila Tanja Umićević, koja zajedno sa Murisom Mekićem, predstavlja vjerovatno najjači fizio tim u BiH, kada su u pitanju sportske povrede. Po završetku medicinske rehabilitacije, kada mi je vraćen puni obim pokreta, riješen otok i bolovi, te aktivirana glavna muskulatura, nastavio sam sa vrlo intenzivnom sportskom rehabilitacijom. Taj dio rehabilitacije sam radio sa PFHSC timom, pod nadzorom Maljević Adnana. Bilo je to vrlo intenzivnih 6 mjeseci rada, tokom kojih je vođeno računa o apsolutno svim mogućim detaljima. Iskreno, nisam mogao da vjerujem koliko je detalja važno u procesu rehabilitacije, ukoliko želite da se i dalje bavite sportom. Mnogo sam naučio u radu sa ekipom u PFHSC trening centru, i koristim svaku priliku kada sam u Sarajevu da odem do centra i uradim trening ili neki oporavak. Po povratku u Mostar, nastavio sam vrlo kvalitetan rad i sa trenerima u klubu, koji su imali razumijevanja i omogućili mi postepeni povratak u takmičarski dio sezone. Epilog cijelog ovog procesa je poziv za reprezentaciju, i ja sam zbog svega toga presretan. Velika je ovo stvar i za mene lično, i za moj klub, i za navijače ali i za druge mlade igrače u Bosni i Hercegovini.

Podsjećamo, Zeljković je u utakmici 17. kola BH Telecom Premijer lige BiH protiv Sarajeva (1:2) povrijedio prednje križne ligamente i meniskus.

VEZANE VIJESTI

SELEKTOR BIH

Faruk Hadžibegić: Bit će promjena u reprezentaciji BiH! (VIDEO)

INTERVJU

Barbarez: Imao sam viziju i želju da pomognem reprezentaciji (VIDEO)

INTERVJU ZA N1

Ekskluzivni intervju Hasana Salihamidžića za bh. medij!

INTERVJU

Bosanac Hajro Rizvić piše novu fudbalsku priču u Sloveniji!

INTERVJU

Halilhodžić: Ako bi postao selektor prvo bih tražio da igramo u Banjaluci

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori