INTERVJU

Junak Olimpika za BHFudbal.ba: Za nas ovo nije iznenađenje!

SAVLADALI ZRINJSKI S 3:0

Sarajevski Olimpik je jučer u 12. kolu m:tel Premijer lige BiH neočekivano slavio protiv Zrinjskog i to s visokih 3:0.

Junak pobjede ekipe s Otoke bio je desni bek Nemanja Lekanić s kojim smo upravo razgovarali:

"Sigurno da je ovo velika pobjeda za nas, posebno što imamo iza sebe jedan neugodan niz loših rezultata koji smo na našu radost uspjeli da prekinemo protiv ekipe iz Mostara. Ovo je samo pokazatelj da ova ekipe posjeduje kvalitet i da uz dobar i predan rad, koji smo imali u prethodnih nekoliko sedmica, možemo svakome da uzmemo bodove. Za nas ovo nije iznenađenje, znali smo na koji način treba odigrati protiv Zrinjskog, a to smo pokazali i u prvom kolu u Mostaru, gdje smatram da nismo bili nadigrani i da nismo zaslužili da se kući vratimo bez bodova".

Olimpik sada ima šest bodova i uključuje se u borbu za opstanak.

"Ambicije Olimpika su i prije početka sezone bile da bude stabilan premijerligaš, tako da što se toga tiče ambicije se ne mijenjaju nakon jedne pobjede. Pred nama je niz teških utakmica koje će, nadam se, biti pokazatelj da ova pobjeda nije slučajna i ukojima moramo odigrati kao protiv Zrinjskog da bi bili konkurentni u borbi za opstanak", rekao je Lekanić za BHFudbal.ba.

Oba gola je Nemanja postigao iz penala, a pokušao mu ih je zaustaviti prvo Brkić, a onda i Soldo koji je ušao nakon što je Brkić isključen.

"Prije svega svaka čast mladom Cruzu za izborena dva jedanaesterca. Što se tiče samih penala, odgovornost je bila velika i pritisak zbog značaja rezultata je bio veliki, ali na moju i sreću mojih saigrača i stručnog štaba uspio sam da ih realizujem", kazao nam je fudbaler tima s Otoke.

U narednom kolu Olimpik očekuje teško gostovanje kod Širokog Brijega, a ni Lekanić ne očekuje laganu utakmicu.

"Mi smo svjesni onoga koliko možemo i isto tako smo svjesni da nam bodovi trebaju i da moramo da ih osvajamo, tako da gdje god idemo, idemo da uzmemo bodove. Ekipa iz Širokog Brijega je u zdravstvenim problemima i ovim putem im želim što brži oporavak, tako da se ne zna u kojem će sastavu igrati, ali su pokazali u Tuzli da imaju širok i kvalitetan igrački kadar. Sigurno neće biti laka utakmica."

Olimpik je za Lekanića treći klub u BiH, a do dolaska u našu zemlju igrao je u Srbiji. Kaže da je trenutno fokusiran samo na Olimpik.

"Što se mene lično tiče, moje ambicije su trenutno vezane za Olimpik i želim da dam doprinos u ciljevima koje je klub zacrtao za ovu sezonu. Nadam se da ćemo zajedno uspjeti u tome", zaključio je Lekanić na kraju razgovora za naš portal.

Nemanji se zahvaljujemo na izdvojenom vremenu i želimo mu puno sreće u nastavku sezone! 

 

 

VEZANE VIJESTI

TUŽNA VIJEST

VELIKA TUGA: Preminuo bivši mladi reprezentativac BiH!

SELEKTOR BIH

Faruk Hadžibegić: Bit će promjena u reprezentaciji BiH! (VIDEO)

INTERVJU

Barbarez: Imao sam viziju i želju da pomognem reprezentaciji (VIDEO)

INTERVJU ZA N1

Ekskluzivni intervju Hasana Salihamidžića za bh. medij!

INTERVJU

Bosanac Hajro Rizvić piše novu fudbalsku priču u Sloveniji!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori