ERVIN ZUKANOVIĆ

Nije valjao Želji i Veležu, amater u Austriji, pa najbolji u Belgiji!

ŽIVOTNA PRIČA

Ervin Zukanović je danas objavio da se oprašta od reprezentacije BiH, za koju je nastupio ukupno 38 puta.

Zukanović važi za jednog od bh. igrača koji je u karijeri promijenio veliki broj klubova, a njegova priča je zaista fenomenalna.

Karijeru je počeo kao omladinac Željezničara, u kojem se baš i nije naigrao, pa je sreću potražio u Austriji Lustenau. Nakon nje, dolazi u mostarski Velež, ali ni u Vrapčićima nije uspio da se nametne kao rješenje u odbrani.

Iz Mostara odlazi u Austriju i igra amaterski fudbal za Sulzberg, kombinirajući to s radom u staklariji. Nakon toga probio se do njemačkog Uerdingena, pa do belgijskog Dendera, gdje najzad kreće njegov uspon.

U ljeto 2010. pravi prvi plaćeni transfer. Za manje od 100.000 eura prelazi u Eupen. Već iduće godine pojačava Kortrijk, da bi 2013. potpisao za Gent.

Iz Genta odlazi na posudbu u Chievo, koji ga nakon dobrih partija otkupljuje za jedan miliona eura 2015. godine. U Italiji je još igrao za Sampdoriju, Atalantu, Romu, Genou i SPAL, a transfer iz Chieva i Sampdoriju je njegov najveći u karijeri - 3,3 miliona eura.

Imao je kratku epizodu u arapskom Al-Ahliju, a sada je član turskog Fatih Karagümrüka s kojim mu ne ide loše u Super ligi Turske.

Kada je reprezentacija u pitanju, Zukanović na 38 nastupa nije postigao gol, a bio je veoma blizu na prijateljskoj utakmici sa Slovenijom 2013. kada mu je poništen.

Pamtit ćemo ga po velikoj nepravdi koja mu je učinjena 2014. kada nije otišao na Svjetsko prvenstvo u Brazil zbog nesuglasica sa tadašnjim selektorom Safetom Sušićem koji ga je neopravdano izostavio sa spiska, nakon što je Zuka odigrao šest od deset utakmica u kvalifikacijama.

Zuka, hvala ti za sve! 

VEZANE VIJESTI

NOVI SELEKTOR

Poznato je kada će Sergej Barbarez biti zvanično predstavljen!

SARAJEVO

Savo Milošević više nije selektor fudbalske reprezentacije BiH!

ZMAJEVI

BUM IZ SAVEZA: Sergej Barbarez preuzima Zmajeve?!

WWIN LIGA BIH

Nastavlja se WWin liga BiH: Derbi igraju Borac i Sloga u Banja Luci!

POBJEDA ŽELJEZNIČARA

PRVI BODOVI NA STRANI: Željezničar pobijedio Slogu!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori