ZELENO-CRNI

Kakanjski derbi u Premijer ligi BiH? Ove sezone se Rudar mnogo pita!

MIRNES BUZA GOVORIO ZA BHFUDBAL.BA

Razgovarao: Eldar Ganibegović

Dvanaesto kolo Prve lige Federacije BiH na liderskoj poziciji dočekat će kakanjski Rudar.

Rudar nakon 11 kola ima sedam pobjeda i 22 boda, a u derbiju 11. kola savladali su Budućnost s 2:0. Kakanjci su se ovom pobjedom izdvojili na vrhu i sigurno da su nakon sjajnih igara porasle i ambicije kluba.

Tim povodom kontaktirali smo sportskog direktora Rudara, Mirnesa Buzu, koji je za BHFudbal.ba govorio o trenutnom stanju i ambicijama kluba u nastavku sezone.

Kakanjce u srijedu očekuje duel osmine finala Kupa BiH protiv Borca, a za vikend derbi Prve lige protiv drugoplasiranog TOŠK-a.

"Rudar u srijedu igra Kup utakmicu sa Borcem tako da imamo težak raspored u ovom ciklusu. Naravno da ćemo sigurno više biti koncentrisani i na utakmicu u Tešnju gdje ćemo probati nastaviti ovu seriju pobjeda", rekao nam je Buza na početku razgovora i dodao:

"Rudar sigurno u ovom trenutku spada u najkvalitetniju ekipu i ovi rezultati nisu slučajnost, tako da nam je mjesto u gornjem dijelu tabele."

Idealan poklon za navijače zeleno-crnih na 100. rođendan kluba bio bi plasman u Premijer ligu BiH.

"O ambicijama je teško pričati u ovim okolnostima, u vremenu pandemije. Ipak, ako nam se ukaže prilika za prvo mjesto to bi bio idealan poklon za naš 100. rođendan", rekao nam je sportski direktor Rudara.

U zimskom prijelaznom roku trebalo bi biti promjena u igračkom kadru.

"Što se tiče igračkog kadra sigurno da sa pojedincima nismo zadovoljni, tako da će sigurno biti promjena. Naravno, transferi zavise od finansija. Rudar sada nema igrača koji su stranci i koji su na trošku kluba što se tiče smještaja i hrane, a ipak se nalazimo na vrhu tabele, tako da mislim da je menadžment kluba odlično odradio posao što se tiče selektiranja igrača", kazao je Buza.

Pandemija COVID-19 osjeti se i u kakanjskom klubu.

"Kriza se osjeti na svakom koraku, pa tako i u Rudaru, ali zahvaljujući dobroj organizaciji čelnih ljudi kluba mi prevazilazimo i te probleme", pohvalio je Buza svoje saradnike u klubu i za kraj poželio što brži povratak navijača na tribine:

"Naravno da i mi očekujemo brzi povratak navijača i da zajedničkim snagama nastavimo ovu lijepu priču".

Obzirom da je Mladost uradila sjajan posao pobjedama protiv direktnih konkurenata za opstanka u Premijer ligi BiH (Olimpic, Krupa, Radnik), a Rudar korača ka tituli jesenjeg prvaka u Prvoj ligi Federacije BiH, mogli bismo očekivati da od iduće sezone pored mostarskog, sarajevskog i tuzlanskog derbija, u Premijer ligi BiH imamo i kakanjski derbi.

 

VEZANE VIJESTI

PRVA LIGA FBIH

GUSTO U PRVOJ LIGI FBIH: Stupčanica došla na bod Slobodi!

TALENTOVANI KAKANJAC

NADOLAZEĆA ZVIJEZDA: U subotu igrao za prvi tim, u nedjelju riješio juniorski meč

FIFA

FIFA DONIJELA ODLUKU: Dva kluba iz BiH ne mogu registrovati nove igrače

CAS

Mladost se vraća u Premijer ligu? Evo kako teče spor između njih i N/FSBiH

IZJAVA

ŠOKANTNA IZJAVA MUŠIJE: Morali smo remizirati sa Veležom da nas ne izbace!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori