AZMIR HUSIĆ TVRDI

Premijer liga BiH se neće nastaviti, a najveći krivac je Filip Arežina

AZMIR HUSIĆ: PROBLEM JE BORAC

Predsjednik Tuzla Cityja, Azmir Husić dao je intervju za Sport Centar u kojem je rekao da su šanse za nastavaka Premijer lige gotovo nikakve.

"Premijer liga BiH je završena. Sve je dogovoreno još prije 15 dana. Gotova priča, to je to. Nekim ljudima i klubovima trenutno stanje na tabeli odgovara, ispoštovan je i nacionalni ključ, svi zadovoljni… Barem većina. Evo ja to otvoreno prvi put kažem. Mnogi drugi to isto znaju, ljudi se boje da pričaju, ali sve će biti jasno za nekih petnaestak dana i vidjet ćete da sam bio u pravu“, govori Husić.

Tvrdi da će takva odluka biti donesena najviše zahvaljujući jednom klubu.

“Problem je Borac. Njih je, prije prekida, zapala pozicija na tabeli koja im odgovara kako bi izašli u Evropu i to je suština cijele priče. Tamo je rasulo već neko vrijeme, igrači Borca u proljetnom dijelu sezone nisu dobili ni marke, znaju da ne bi mogli ostati na četvrtom mjestu da se sezona nastavi i učinili su sve kako bi se prvenstvo sada zaključilo. Postojale su i neke inicijative da se barem Kup odigra do kraja, ali naravno da se ni to neće desiti. Zapitajte se zbog čega, odnosno koga, sve to se radi“, kaže Azmir Husić za SCsport.

Naglašava da bi se sve odvijalo potpuno drugačije da je i raspored na tabeli Premijer lige drugačiji.

“Nadam se da se Filip Arežina neće naljutiti na mene, ali moram reći da je on glavni krivac što se Premijer liga BiH neće nastaviti. Da je on pogodio iz jedanaesterca protiv Veleža (završeno 0:0, op.a.), mi bismo sada bili četvrti umjesto Borca, a oni bi se u tom slučaju zalagali za opciju da se prvenstvo nastavi već 15. maja. To vam garantujem. S druge strane, ja bih i tada bio jedan od najvećih zagovornika da se liga odigra do kraja. Vjerujte mi, to najiskrenije govorim, Allah dž.š. mi je svjedok“, ističe prvi čovjek kluba iz Simin Hana.

VEZANE VIJESTI

U21 BIH

Admir Bristrić: Idemo u Sloveniju po važne bodove!

ZMAJEVI

Denis Huseinbašić: Uz podršku navijača do uspjeha!

LIVE PRIJENOS

Gledajte UŽIVO Zmajeve protiv Ukrajine na MY TV!

MOSTAR

'Odbio sam Njemačku i sve reprezentacije iz regije zbog BiH'

GRBAVICA

ODRAĐEN PRVI TRENING: Zmajevi trenirali na Grbavici

PROMO

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

I ove godine u Hotelu Hills najbolja proslava 8. marta

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori