AZMIR HUSIĆ TVRDI

Premijer liga BiH se neće nastaviti, a najveći krivac je Filip Arežina

AZMIR HUSIĆ: PROBLEM JE BORAC

Predsjednik Tuzla Cityja, Azmir Husić dao je intervju za Sport Centar u kojem je rekao da su šanse za nastavaka Premijer lige gotovo nikakve.

"Premijer liga BiH je završena. Sve je dogovoreno još prije 15 dana. Gotova priča, to je to. Nekim ljudima i klubovima trenutno stanje na tabeli odgovara, ispoštovan je i nacionalni ključ, svi zadovoljni… Barem većina. Evo ja to otvoreno prvi put kažem. Mnogi drugi to isto znaju, ljudi se boje da pričaju, ali sve će biti jasno za nekih petnaestak dana i vidjet ćete da sam bio u pravu“, govori Husić.

Tvrdi da će takva odluka biti donesena najviše zahvaljujući jednom klubu.

“Problem je Borac. Njih je, prije prekida, zapala pozicija na tabeli koja im odgovara kako bi izašli u Evropu i to je suština cijele priče. Tamo je rasulo već neko vrijeme, igrači Borca u proljetnom dijelu sezone nisu dobili ni marke, znaju da ne bi mogli ostati na četvrtom mjestu da se sezona nastavi i učinili su sve kako bi se prvenstvo sada zaključilo. Postojale su i neke inicijative da se barem Kup odigra do kraja, ali naravno da se ni to neće desiti. Zapitajte se zbog čega, odnosno koga, sve to se radi“, kaže Azmir Husić za SCsport.

Naglašava da bi se sve odvijalo potpuno drugačije da je i raspored na tabeli Premijer lige drugačiji.

“Nadam se da se Filip Arežina neće naljutiti na mene, ali moram reći da je on glavni krivac što se Premijer liga BiH neće nastaviti. Da je on pogodio iz jedanaesterca protiv Veleža (završeno 0:0, op.a.), mi bismo sada bili četvrti umjesto Borca, a oni bi se u tom slučaju zalagali za opciju da se prvenstvo nastavi već 15. maja. To vam garantujem. S druge strane, ja bih i tada bio jedan od najvećih zagovornika da se liga odigra do kraja. Vjerujte mi, to najiskrenije govorim, Allah dž.š. mi je svjedok“, ističe prvi čovjek kluba iz Simin Hana.

VEZANE VIJESTI

FONDACIJA ZA DJECU

UEFA dala milione eura za projekte, naše zemlje nema ni na vidiku

PES 2020

Novi update za PES 2020: Poznat izgled dresa reprezentacije BiH!

VIDEO SASTANAK

Duško Bajević nakon sastanka: Odlučni smo da napravimo rezultat

FUDBALSKI MENADŽER

POZNATI BH. MENADŽER PORUČIO: Cijela bh. liga je izrežirana!

VIŠE IZ KATEGORIJE

LIGA PRVAKA

Iz Armenije stižu odlične vijesti vezane za FK Sarajevo...

SKLAPA SE TIM

Željo želi napadača: Vraća se bivši najbolji strijelac Premijer lige!...

NOVI SPONZOR

VELEŽ samo raste: Predstavili novog velikog sponzora iz Tešnja!...

KORONAVIRUS

Samo pet klubova iz Premijer lige testiralo igrače prije početka treniranja...