BIVŠI SELEKTOR BiH

Ćirina izjava uzdrmat će Begića i Nogometni savez Bosne i Hercegovine

KAO I UVIJEK, BEZ DLAKE NA JEZIKU

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela na Grbavici pobijediti selekciju Sjeverne Irske i tako se plasirati u finale baraža za odlazak na EP u fudbalu.

Podsjećanja radi, nakon 1:1 u regularnom dijelu meča, igrali su se produžeci u kojima nije bilo novih golova, a onda se pristupilo izvođenju penala, gdje su više sreće i znanja imali gosti, koji su se na kraju plasirali u spomenuto finale koje će igrati protiv Slovačke.

Za Source.ba portal novi fijasko reprezentativnog tima prokomentarisao je nekadašnji selektor BiH i Hrvatske, trener svih trenera, bronzani sa Mundijala u Francuskoj, Miroslav Ćiro Blažević.

Na pozdrav Ćiri i konstataciju da se javljamo iz sunčanog Sarajeva, karizmatični i uvijek otvoreni Blažević nam poručuje:

"Jest ***** sunčano nakon sinoćnje utakmice".

A onda je uslijedio Ćirin kratki komentar na utakmicu koja nam je zatvorila vrata Eura, prvenstva kojeg toliko dugo sanjamo, a nikako da ga pretvorimo u javu.

"Nismo uspjeli, a mogli smo uspjeti lijevom rukom. Ali eto, dogodilo se šta se dogodilo. Jako sam ogorčen da bih se usudio bilo šta reći, jer bih onda mogao izvrijeđati nekoga, ali neću. Ja sam u godinama kada više nemam onaj oštar jezik ili neku primjedbu. Žao mi je, samo ti to mogu reći. To je bilo tako lako za izbjeći, ovo što nam se dogodilo. Ostaje nam samo da žalimo", kaže Miroslav Blažević na početku razgovora za Source.ba portal.

Neki od fudbalera, koji su sinoć bili u rosteru našeg nacionalnog tima, su počinjali svoje reprezentativne karijere kod Ćire Blaževića u selekciji BiH, a sada su, možda, i na izlaznim vratima reprezentacije naše zemlje i ovo im je, vjerovatno, bila posljednja velika prilika da izbore novo veliko takmičenje. 

Na našu konstataciju da ti igrači sada lagano odlaze, legenadarni Ćiro poručuje:

"Ali, Begić traje, boli ga *****. Ne pratim, sine, to sada za novog predsjednika NSBiH. Pratim tebe, jer si tako ljubazan i uljudan, ali jednostavno ti ne mogu ništa kazati što bi bilo interesantno. Uostalom, prvi si i kojem sam se odazvao nakon sinoćnje utakmice. Lako je sada popovati nakon utakmice i praviti se pametan. Šta je - tu je. Ovo je sportska tragedija! Jako sam vjerovao da će Bajević svojim iskustvom i svojim znanjem napraviti nešto, ali ništa nije napravio", ističe Blažević.

Euforija nikada nije bila manja kada je u pitanju fudbalski nacionalni tim, a posebno je to sada nakon ispadanja u baražu od Sjeverne Irske. NSBiH je danas najavio kako će pustiti u prodaju karte za utakmicu sa Nizozemskom u Ligi nacija, ali je potražnja za istim slabija nego ikada.

Kako ponovo vratiti onu našu prepoznatljivu euforiju i kako opet stvoriti kult reprezentacije koji je kroz godine toliko bio prepoznatljiv, a koji se, činjenica je, drastično "izgubio"?!

"Rezultat! Rezultat to sve može vratiti. A da dođeš do rezultata moraš dati sve od sebe. Ne bih želio nikoga da kritikujem, ali ima tu prostora za kritike. Najmanje su krivi igrači. Oni igraju tako kako ih neko vodi", poručio je na kraju razgovora, Miroslav Ćiro Blažević.

VEZANE VIJESTI

BIVŠI SELEKTOR

Baždarević: J*bo ga ti šta ćeš na utakmici ako si protiv Saveza!

24. KOLO

BITNA POBJEDA: Igman iz Konjica slavio protiv dobojske Sloge!

SELEKTOR BIH

Savo Milošević brzo zaboravio Ukrajinu, zapjevao u Beogradu!

NORVEŠKA

Izabranici Dubravka Orlovića preokrenuli 0:2 protiv Crne Gore

ETNO SELO STANIŠIĆI

Kadetska reprezentacija BiH slavila protiv Bjelorusije!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori