PREMIJER LIGA BIH

Bekrić junak Plavih, Željezničar savladao Tuzlu City

ŽELJO SLAVIO NA GRBAVICI

Fudbaleri Željezničara su u okviru 10. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Tuzlu City sa 1:0.

Karjašević u drugoj minuti šutira sa 25 metara, lopta odlazi malo pored gola. Četiri minute poslije Barišić glavom pokušava nakon ubačaja Maksimovića, ovaj put udarac hvata Erić. I u narednom napadu zaprijetila je Tuzla, udarac Maksimovića iskosa otišao je daleko od našeg gola.

Željo u 13. minuti prijeti prvi put. Bekrić je sa strane ubacio, a Lendrić iz peterca iz duela šutirao pored gola. Sjajna akcija Želje u 17. minuti, Subašić je ubacio, a Bekrić glavom šutira i pogodio stativu. U narednom napadu Alispahić driblingom se rješava dva igrača, potom šutira, ali lopta odlazi malo pored gola.

Maksimović je fino povukao loptu u 27. minuti, šutirao sa 20 metara, Erić lijepo odbio u korner. Minutu poslije nakon ubačaja Nukića Maksimović koljenom sa pet metara prebacuje gol Plavih. U 29. minuti uzvraća Željo. Nakon kornera lotpa dolazi do Mujezinovića koji iskosa osam metara hvata volej, ali lopta je išla direktno u Muminovića koji je uhvatio loptu. Samo dvije minute poslije isti igrač prijeti, Bekrić je ubacio, Mujezinović glavom šutira pored gola. Bekrić u 38. minuti gura za Mujezinovića koji izlazi pred gol, zaobilazi Muminovića, ali Kojić spašava.

Milićević u 41. minuti šutira sa skoro 35 metara, ali Muminović odličnom paradom brani. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

U 48. minuti velika prilika za Tuzlu City. Prvo je udarac Karjaševića odbio Erić, potom su tri fudbalera šutirala iz peterca, a Plave je spasio Erić i prečka gola. Plavi prijete u 62. minuti, Bekrić lijepo ostavlja za Mujezinovića čiji udarac iskosa ponovo brani Muminović. Željezničar je poveo u 62. minuti. Alispahić je gurnuo za Bekrića koji je izašao pred gol Tuzle i sa 20 metara lijepo pogodio mrežu gostiju.

Bekrić u 70. minuti iz slobodnog udarca šutira, Muminović hvata. U 74. minuti Kosorić glavom šutira, a Lendrić u petercu ne uspijev zahvatiti loptu i Muminović otklanja opasnost. Crnkić u 84. minuti šutira sa deset metara, Erić odlično brani. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

VEZANE VIJESTI

28. KOLO

VAŽNA POBJEDA: Željezničar minimalno pobijedio Široki Brijeg!

GRBAVICA

Željezničar imenovao Dinu Đurbuzovića za novog trenera ekipe

GRBAVICA

Galić heroj navijača Plavih: Skinuo je parolu Hordi zla

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

VJEČITI DERBI

DANAS JE NA RASPOREDU 152. VJEČITI DERBI: Željo ili Sarajevo?

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori