INTERVJU ZA BHFUDBAL

Kovačević za BHFudbal: Velika je stvar igrati protiv Ronalda i Messija

RAZGOVARAO: ELDAR GANIBEGOVIĆ

Mađarski prvak Ferencvaros se na krilima bh. reprezentativaca Adnana Kovačevića i Eldara Ćivića nakon 25 godina plasirao u Ligu prvaka.

Nakon Eldara Ćivića za BHFudbal.ba danas je govorio i Adnan Kovačević, koji također nije krio sreću poslije velikog uspjeha.

U kvalifikacijama su imali jako teške protivnike - Djurgarden, Celtic, Dinamo Zagreb i Molde.

"Najteže je bilo protiv Celtica, igrali su mnogo dobro, radili su konstatno pritisak na nas, bili su fantastični. Uspjeli smo rano postići gol, branili smo se dobro i na kraju jednom kontrom završili utakmicu i pobijedili 2:1", rekao nam je brzonogi stoper na početku razgovora.

Život piše zaista lijepe priče. Nakon što je Kovačević prošle sezone s Koronom ispao iz Ekstraklase, došao je transfer u Ferencvaros i igranje Lige prvaka.

"Prelazak u Ferencvaros je bio potpuni pogodak. Uspjeli smo izboriti plasman u Ligu prvaka. Dječački snovi su se ostvarili i sad treba da uživamo u ovim utakmicama", poručio je presretni Kovačević, kojem je, kako kaže, nakon dolaska u Mađarsku mnogo pomogao Eldar Ćivić:

"Eldar i ja se družimo non-stop, imamo odličan odnos, kako na terenu tako i van njega. Mnogo mi je pomogao kad sam stigao, ubrzao je moju adaptaciju na klub i grad."

Ferencvaros ce u grupi G Lige prvaka za protivnike imati Barcelonu, Juventus i Dynamo Kiev.

"Želio sam da imamo velikane i to se ispunilo. Imamo priliku igrati protiv dva najbolja igrača (Messi i Ronaldo, op. a.) i to je sigurno velika stvar. Uz to imamo i Dynamo Kiev s kojim se možemo boriti za tu treću poziciju. Sigurno ćemo pokazati svima da nismo slučajno u Ligi prvaka", uvjeren je Adnan.

U utakmici trećeg pretkola Lige prvaka protiv Dinamo Zagreba Kovačević se povrijedio i zbog tog propustio dvomeč s Moldeom, a neće se pojaviti ni u ponedjeljak na okupljanju Zmajeva.

"Oporavak je prošao odlično. Već dva treninga radim sa ekipom uz veliku dozu opreznosti. Plan je da nakon reprezentativne pauze budem 100% spreman za nastavak sezone", rekao nam je defanzivac.

Reprezentaciju BiH do kraja godine očekuje play-off za EURO (8. oktobra protiv Sjeverne Irske i eventualno finale 12. novembra) te preostala četiri kola Lige nacije.

"Vjerujem u plasman na EURO. Siguran sam da će svi koju su pozvani i koji budu igrali dati svoj maksimum kao i uvijek i uz veliku želju i borbenost doći do finalne utakmice u novembru. Što se tiče Lige nacija, naša grupa je veoma jaka, sa velikim reprezentacijama i treba da te utakmice iskoristimo za iskustvo i jačanje naše reprezentacije za budućnost i nadam se Evroposko prvenstvo", za kraj razgovora za BHFudbal.ba poručio je Adnan Kovačević.

Adnanu se zahvaljujemo na izdvojenom vremenu i želimo svu sreću u Ligi prvaka i nastupima u najdražem dresu koji je do sada oblačio tri puta.

VEZANE VIJESTI

SELEKTOR BIH

Faruk Hadžibegić: Bit će promjena u reprezentaciji BiH! (VIDEO)

TRANSFER

EKSKLUZIVNO! Amer Gojak potpisuje za novi klub!

INTERVJU

Barbarez: Imao sam viziju i želju da pomognem reprezentaciji (VIDEO)

LIGA PRVAKA

Pogledajte fantastičnu asistenciju Eldara Ćivića! (VIDEO)

INTERVJU ZA N1

Ekskluzivni intervju Hasana Salihamidžića za bh. medij!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori