SELEKTOR ZA N1

Selektor Bajević otkrio ko je tražio da se baraž igra na Grbavici

GOVORIO O PREDSTOJEĆIM UTAKMICAMA

Duško Bajević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, rekao je jutros za N1 da u susretima predstojećeg baraža za Evropsko prvenstvo neće računati na Tonija Šunjića i Adnana Kovačevića.

Selektor je optimista uoči narednih utakmica.

''Imamo već dva otkaza, Toni Šunjić je prešao u Kinu iz Rusije, tamo je u karantinu, neće imati nikakvog izlaska. Adnan Kovačević je povrijeđen i na njih dvojicu nećemo računati'', pojasnio je on.

Govoreći o prethodnim utakmicama reprezentacije protiv Italije i Poljske, selektor Bajević je rekao da je htio provjeriti na koga može računati.

''Imali smo igrača koji nisu mogli da dođu, zbog korone, povreda i drugih stvari. Imali smo malo igrača. Htio sam da dam šansu igračima koji su tu, koji dolaze, a nisu dobili šansu. Htio sam da vidim igrače na koje mogu da računam. Imam jednu bolju sliku za sve igrače, kako da se suprotstavimo. Mislim da je najvažnija utakmica protiv Irske'', rekao je selektor Bajević za N1.

S kakvim snagama će Zmajevi na Irce? Kakvu igru možemo očekivati?

''Ne mogu vam kazati koliko će se razlikovati igra. Treba vidjeti koga ćemo imati, nismo sigurni koje igrače ćemo dobiti. Ne bih volio da bude kiša. Reprezentacija Irske igra izuzetno snažno, bore se za svaku loptu, onaj stil engleski i oni igraju'', ispričao je Bajević iskoristivši priliku da pohvali nastupe bh. klubova u Evropi proteklih sedmica. 

Utakmicu baraža igrat ćemo na Grbavici.

“Igrači su tražili da se baraž za Sjevernom Irskom igra na Grbavici. Teren u Zenici nije baš idealan, pa smo odlučili da baraž igramo u Sarajevu, a meč sa Holandijom u Ligi Nacija u Zenici. Reprezentaivci Sjeverne Irske se bore za svaku loptu, dok većina igrača nastupa u Škotskoj i Engleskoj. Ipak, naši fudbaleri imaju veliki motiv da se plasiraju na EURO i ja sam optimista od prvog dana”

On je naglasio da su transfer spekulacije o budućnosti Edina Džeke isključivo stvar samog igrača koji treba donijeti odluku. Istakao je da mu želi sve najbolje uz nadu da će izabrati ono što je najbolje za njega i reprezentaciju.

VEZANE VIJESTI

NOVI SELEKTOR

Poznato je kada će Sergej Barbarez biti zvanično predstavljen!

BIVŠI SELEKTOR

Baždarević: J*bo ga ti šta ćeš na utakmici ako si protiv Saveza!

SELEKTOR BIH

Savo Milošević brzo zaboravio Ukrajinu, zapjevao u Beogradu!

ETNO SELO STANIŠIĆI

Kadetska reprezentacija BiH slavila protiv Bjelorusije!

KADETI

Kadetska reprezentacija BiH pregažena od Poljske

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori