NOVI TRENER

VELIKO TRENERSKO IME: Predstavljan novi trener GOŠK-a iz Gabele

(Foto: Čapljinski portal)

U prostorijama nogometnog kluba ”GOŠK” iz Gabele upriličeno je predstavljanje novog trenera Igora Pamića. Nakon dva poraza u prva tri kola, Prve nogometne lige Federacije BiH, trener Vule Trivunović podnio je ostavku na klupi Lavova.

Nogometaši iz Gabele samo su nekoliko dana bili bez trenera, a onda je došla i službena vijest da GOŠK preuzima dobro poznati Pamić.

”U potrazi za novim trenerom imali smo više razgovora, više prijedloga, ponuda i svega ostalog te je na kraju stvar završena s jednim eminentnim imenom hrvatskog nogometa gospodinom Pavićem te mu ovim putem želim dobrodošlicu u Gabelu i da zajedno dođemo do zajedničkog cilja”, kazao je Andrija Jurković, sportski direktor GOŠK-a.

Igor Pamić istaknuo je kako je sa zadovoljstvom prihvatio biti trener GOŠK-a.

”Veselim se da ću raditi u jednom novom okruženju, upoznat nove drage ljude i sigurno, sa svima vama imat ću jedan profesionalan odnos, sa igračima kao trener, a sa ostalima kako je to potrebno. Iako svi to već znamo, prekjučer sam dobio poziv, a predsjednik NK ‘GOŠK” kao i Zdravko Mamić inzistirali su da dođem, a moram biti iskren ni ja nisam dugo razmišljao. Sa zadovoljstvom sam prihvatio taj izazov samo zato što ovaj klub ima svoje ciljeve. Jasno je kako je cilj Premijer liga”, kazao je Igor Pamić, novi trener ”GOŠK-a”, na održanoj press konferenciji za novinare.

Za sutrašnji susret Pamiću je cilj da njegov klub pobijedi, ali je jasno kako on za tu utakmicu neće imati nikakvu ulogu jer je tek došao na klupu Lavova.

Znamo kako je Pamić svoju igračku karijeru započeo u pulskoj Istri 1992. godine, nakon čega je prešao u Dinamo. Osim navedenih klubova Pamić je igrao u Francuskoj, Njemačkoj te Austriji.

Nakon završetka svoje igračke karijere postao je nogometni trener, a prva ekipa koju je vodio bila je ekipa Žminja (trećeligaš). Osim Žminja, bio je trener Istre 1961, Karlovca, a posljednji aganžman imao je 2016. godine kada je preuzeo momčad slovenskog prvoligaša Kopera.

Za kraj press konferencije Jurković je rekao kako su u ovu sezonu krenuli sa vrlo visokim ambicijama.

”Smatram da smo mi, što se uprave tiče, sve stvari posložili na svoje mjesto da smo ispoštovali sve što se tražilo od nas, počevši od igrača pa sve do šefa stručnog stožera, koji je bio prije Pamića. Rezultati to nisu opravdali na startu prvenstva, a ono što smo mi zaključili jeste da ćemo pristupiti novoj metodi za koju mi snosimo odgovornost, a to je da da nema smjene trenera, ceh su platili neki igrači koji nisu opravdali naše povjerenje i koji su tu dovedeni kao ”kapitalci” koji će bit bitni. Mi smo im se zahvalili na dosadašnjoj suradnji, doveli smo par pojačanja, a to je za početak Oršulić. Radimo na tri – četiri igrača koja bi se trebala realizirati uskoro”, zaključio je Jurković.

VEZANE VIJESTI

UGLJEVIK

VELIKA TRI BODA: GOŠK slavio protiv Zvijezde!

KOŠEVO

NAPOKON POBJEDA: Sarajevo razbilo GOŠK na Koševu!

21. KOLO

BORAC FANTASTIČAN: GOŠK razbijen na gostovanju u Banjoj Luci!

KONJIC

Šero donio GOŠK-u velika tri boda na gostovanju u Konjicu

GABELA

Bivši trener Željezničara preuzeo GOŠK

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori