BANJA LUKA

Danas se igraju tri utakmice četvrtfinala Kupa BiH, u centru pažnje duel u Banjoj Luci

DERBI U BANJOJ LUCI

Danas se igraju tri utakmice četvrtfinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine, a u centru pažnje je duel u Banjoj Luci gdje će Borac dočekati Sarajevo.

Borac, lider Wwin lige BiH, želi prenijeti odličnu formu i na najmasovnije takmičenje u Bosni i Hercegovini kada u 18:30 sati dočeka Sarajevo.

"Sarajevo je skup kvalitetnih pojedinaca i znamo šta nas čeka. Derbi utakmice uvijek sa sobom nose naboj i dozu pritiska, ali mi igramo veoma dobro i želimo nastaviti u tom ritmu. Nadam se da ćemo slaviti s našim navijačima", poručio je trener Borca Vinko Marinović, koji je i sam nekada vodio Bordo tim.

Sarajevo je u posljednjem kolu domaćeg prvenstva izgubilo u gostima kod fenjeraša Zvijezde 09, a trener Simon Rožman poručuje kako duel s Borcem dolazi u pravom trenutku.

"Kad ti posljednja odigrana utakmica ne ide u smjeru u kojem bi želio i rezultat ne bude onaj koji smo očekivali, onda je važno da sljedeća utakmica dolazi što prije. Usmjerili smo sada fokus na Kup BiH. Igramo protiv lidera prvenstva i najbolje ekipe u datom momentu. Očekujemo zanimljivu utakmicu. Nema tu puno nepoznanica što se tiče same igre. Ja vjerujem u momke da će dati svoj maksimum i odigrati najbolje što znaju. Prije ili kasnije, rezultat će nas nagraditi", kazao je Rožman.

Prije te utakmice sastat će se Jedinstvo i Zrinjski, te Posušje i Sloga, a u tim duelima gostima pripada uloga favorita, prenosi Klix.

Susret Široki Brijeg - Velež neće biti odigran danas jer su Širokobriježani prije dva dana imali utakmicu sa Željezničarom, te će se oni sastati 6. marta.

Uzvratni susreti su zakazani za 13. mart, a sve susrete moći ćete pratiti u direktnom prijenosu na kanalima Arena Sporta.

Raspored današnjih susreta četvrtfinala Kupa BiH:

Jedinstvo - Zrinjski 13:00

Posušje - Sloga 16:00

Borac - sarajevo 18:30

VEZANE VIJESTI

SARAJEVO

Trener Sarajeva: Idemo sve pobijediti do kraja

DERBI U MOSTARU

Zrinjski razbijao Sarajevo, pa na kraju spašavali pobjedu!

LOŠE SUĐENJE

Mirza Kazlagić stadion Koševo napustio pod policijskom pratnjom!

KOŠEVO

REMI NA KOŠEVU: Prednost Borca se istopila na pet bodova!

ZABRANIO MUP KS

Navijači Borca ne mogu na Koševo, saopštenjem reagovao i Bordo klub!

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori