LIGA PRVAKA

BORDO SAN KREĆE: Sarajevo preskočilo prvu prepreku!

TATAR JUNAK SARAJEVA

U prvom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka FK Sarajevo je na teškom gostovanju u Velsu izbacilo ekipu Connah's Quay Nomadsa, sa 2:0.

Benjamin Tatar je bio strijelac oba gola.

Počelo je inicijativom Sarajeva, ali popularni Nomadi imaju prvu priliku. U 9. minuti šut glavom Wildea ide pored desne stative. U 13. minuti prvi pokušaj bordo ekipe, Jukić šutira slabo u golmana ekipe iz Velsa. U 16. minuti, vodstvo za Sarajevo. Tatar koristi odličnu loptu Jukića i nesporazum u odbrani ekipe Connah's Quay Nomads i postiže pogodak za 0:1. Uslijedio je malo mirniji period utakmice, a u 40. minuti dobar udarac ekipe s Otoka, ali lopta ide visoko preko prečke. U 42. minuti pogodak Sarajeva, ali sudija ipak poništava gol zbog ofsajda, što je ujedno bila i posljednja prilika prvog dijela utakmice.

Drugo poluvrijeme, jednako kao i prvo počinje dobrom igrom i inicijativom bordo ekipe, a prvu priliku smo vidjeli u 54. minuti. Slobodan udarac sa 20 metara Amara Rahmanovića pogađa živi zid, i zamalo odlazi pored stative. U 65. minuti bordo ekipa povećava vodstvo. Lošu reakciju štopera domaće ekipe koristi Benjamin Tatar i postiže svoj drugi pogodak. U 82. prva i jedina prilika za domaću ekipu u drugom poluvremenu. Štoper George Horan je iz dobre situacije loše zahvatio loptu i prebacio gol Vladana Kovačevića. Najbolju priliku za bordo ekipu u drugom poluvremenu koja nije pretvorena u gol smo vidjeli u 89. minuti. Handžić izlazi sam pred golmana, ali šutira pored gola. U 91. minuti Jukić svojim pokušajem stavlja 'tačku na i' u ovom susretu prvog kola kvalifikacija za Ligu Prvaka. Utakmica je završena rezultatom 0:2 za FK Sarajevo.

Bordo ekipa za vikend igra protiv ekipe Veleža iz Mostara, a iduće sedmice se igra susret drugog kola kvalifikacija za Ligu Prvaka protiv ekipe Dinama iz Bresta u Bjelorusiji.

VEZANE VIJESTI

BUTMIR

Juniori Sarajeva razbili Željezničar i kolo prije kraja odbranili titulu prvaka BiH

KOŠEVO

Slovenci tvrde: Rožman broji posljednje dane na klupi Sarajeva

KOŠEVO

Sarajevo preokretom do tri boda protiv Zvijezde!

MODRIČA

Sarajevo slavilo protiv Sloge i stiglo na korak od Evrope

KOŠEVO

Sarajevo u derbiju kola "razbilo" Velež

PROMO

Singluj bilo koji meč Prve lige FBiH bez ikakvog limita

SVAKE SEDMICE DO EP: Meridian poklanja televizore, bonuse i spinove

HUMANOST PONOVO NA DJELU: Meridian donirao opremu bolnici u Goraždu

Meridian ima najveće kvote za spektakl u Ligi šampiona: Bayern 3.90, Real Madrid 1.90

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori