28.2.2020

Bh. kadeti ponovo poraženi od Sjeverne Makedonije

Objavljeno : 14-02-2020 13:36h Objavio: BHFudbal.ba (A.P)

„U-17“ reprezentativci BiH su danas u Ljubuškom i u drugom prijateljskom meču sa Sjevernom Makedonijom poraženi, ovaj put sa 2:3.

Gosti do prednosti dolaze u 3′. Dashmir Elezi prolazi po desnoj strani i dodaje loptu na deset metara od bh. gola do Georga Stojanovskog koji je precizan za 0:1. Haris Hasanović u 48′ oduzima loptu protivnicima, sa lijeve strane ulazi u kazneni prostor protivnika i šalje loptu na peterac za Aleksandra Kahvića koji izjednačuje rezultat.

Kahvić u 67′ postiže i drugi gol za BiH. Nakon dugog pasa sa polovice bh. tima, naš napadač na liniji šesnaesterca stiže do lopte prije golmana Vaska Vasileva i glavom je prosljeđuje u mrežu za 2:1.

Borjan Popovski u 79′ dodaje loptu u kazneni prostor za Besara Gudjufia koji je sa desetak metara šalje iza leđa Sergeja Bjelice i izjednačuje rezultat.

Gudjufi glavom u 85′ preokreće rezultat u korist Sjeverne Makedonije nakon centaršuta Matea Sofijanoskog iz slobodnog udarca sa desne strane.

O utakmicama sa Sjevernom Makedonijom selektor Nermin Šabić je rekao:

„Ove provjere su nam poslužile da vidimo sa čime raspolažemo u ovom trenutku. Nedostajalo nam je nekoliko igrača, ali se i ovdje pokazalo nekoliko njih na koje ćemo moći računati u budućnosti. Drugu utakmicu smo odigrali bolje nego prvu, u jednom trenutku smo imali i pozitivan rezultat. Međutim, nakon izmjena vidjelo se da smo fizički inferiorni u odnosu na protivnika i na kraju smo poraženi. Možda smo danas zaslužili i više, ali u svakom slučaju još je posla pred nama i nastavićemo i dalje da gradimo ekipu.“

U prvom meču odigranom prije dva dana Makedonci su pobijedili sa 3:1.