20.4.2018

Zvonić: Želja mi je s Veležom biti prvak države!

Objavljeno : 27-04-2017 17:55h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Dolaskom Ibre Rahimića za šefa stručnog štaba Veleža klub iz Mostara konstantno raste i igra sve bolje. Igrač koji se izdvaja i prednjači ove sezone svakako je kapiten Denis Zvonić, stoper i stub odbrane Rođenih.

Iako igra u odbrani ovaj bivši igrač Zvijezde iz Gradačca postigao je pet golova i nerijetko se s mnogo uspjeha prirodaje suigračima u napadu.

U razgovoru sa BHFudbal.ba otkrio nam je očekivanje od gostovanja u Novom Travniku, planove svoje karijere i šta mu je životna i igračka želja.

Kratak osvrt na susret protiv Sloge Simin Han te komentar na medijske natpise o mogućem pritisku na pojedine igrače Veleža prije utakmice?

“Ekipi Sloge smo od prve minute nametnuli svoe tempo igre koji nama odgovara i u kojem mi svakog protivnika možemo pobjediti u ovoj ligi. A što se tiče stvari koje su se pričale prije utakmice da su neki igrači bili potkupljeni ja kao kapiten kluba mogu vam reći da nikakvog kontakta nije bilo i da su to bile dezinformacije i da je to bilo da se unese nemir u našu ekipu. Mi smo dokazali da imamo karakter i da nas ništa ne može poremetiti te smo glatko dobili utakmicu”, kazao je Zvonić.

Ostalo je još nekoliko kola do kraja. Očekuje vas gostovanje posljednjeplasiranoj ekipi lige. Kakva su očekivanja uoči ovog susreta?

“Pripremamo se za tu utakmicu maksimalno koncentrisano i motivirano. Moramo slaviti u toj utakmici, uz ove dvije pobjede kući koje smo ostvarili, da nam podigne samopouzdanje pred naredna dva veoma važna meča protiv Goražda i Čapljine”, odgovorio je kapiten mostarskog Veleža.

Igrate najbolju sezonu u svojoj karijeri. Praktično sami držite odbranu Veleža. Šta je najviše utjecalo na ovakvu formu i kvalitetnu igru?

“Slažem se da igram najbolji sezonu u svojoj karijeri, Bog me pogledao jer sam dobro radio, trenirao i što je najvažnije hvala Bogu zdrav sam i srcem igram za matični klub”, rekao je dvadesetpetogodišnji Denis Zvonić.

Na pitanje da li ostaje u Veležu ili ima neke druge planove za budućnost Zvonić nam je otkrio kako već ima mnogo ponuda i da mu je Velež ponudio produženje suradnje ali kako on još nije donio konačnu odluku.

Nova Uprava mostarskog giganta radi fantastične stvari za svoj klub. Kako ste vi kao igrači zadovoljni tim segmentom kluba?

“Uprava kluba na čelu sa gospodinom Hasićem stvara veoma dobre uslove i infrastrukturu da nama igračima bude što bolje i da se osjećamo kao pravi. profesionalci. Dobra priča se stvara u Veležu za budućnost i ako Bog da nadam se da ćemo izboriti opstanak. Moja želja je jednog dana sa VeleŽom biti prvak države”, kazao je Zvonić za kraj razgovora.

Velež će vrlo vjerovatno izboriti opstanak u Prvoj ligi Federacije a već iduće sezone opasno napasti i ulazak u Premijer ligu BiH. Uprava Veleža će sigurno sve uraditi kako bi u svojim redovima zadražala Zvonića koji će biti važan segment igre i oko kojeg će Ibro Rahimić graditi kostur ekipe.