20.4.2018

Vlado Jagodić: Široki Brijeg se igra sa ugledom lige!

Objavljeno : 15-05-2017 18:04h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Tuzlanska Sloboda u prošlom kolu bila je bolja od Radnika (2:0) koji im je bio direktni konkurent za četvrtu poziciju koja eventualno vodi u Evropu.

Tuzlaci će na čelu s trenerom Jagodićem vjerovatno osvojiti četvrto mjesto ali o izlasku u Evropu odlučivat će uzvratna utakmica finala Kupa.

Vlado Jagodić, trener Slobode, u razgovoru za BHFudbal.ba osvrnuo se na igre svog tima ali i na sveukupno stanje u domaćem fudbalu.

Krenuli smo s uzvratnom utakmicom finala Kupa na Pecari gdje Jagodić predviđa da će Široki biti osvajač ali ujedno je i kritikovao Širokobriježane.

“Ako sagledamo sva dešavanja u Kup takmičenju do sada u ovom ciklusu, onda bi baš bilo ‘svjetsko čudo’ da ga Široki ne osvoji. Oni ništa ne prepuštaju slučaju, neko im je dozvolio da se ‘igraju’ sa ugledom lige a sve navodno je podređeno osvajanju Kupa”, bio je jasan Jagodić te dodao:

“Pa zar nije čudno da smo im mi samo uspjeli postići gol a da to nisu uspjeli ni Zrinjski ni Željezničar a ni Sarajevo. Iz tog razloga ne vidim ni djelić šanse za Sarajevo u revanšu finala Kupa BiH.”

Nakon priče o Kupu osvrnuli smo se na igre tuzlanske Slobode.

“Mi smo pobjedom protiv Radnika napravili veliki iskorak i trenutno kontrolišemo četvrtu poziciju ali još ništa nije gotovo. Teoretski nam je potrebno još tri boda protiv Krupe i sve ćemo pokušati da već u subotu to uradimo na oproštaju od naših navijača za ovu sezonu. Uzimajući u obzir sva turbulentna dešavanja koja smo imali kao i činjenicu da smo mnogo podmladili ekipu, četvrto mjesto bi bilo ravno trofeju”, rekao je Jagodić.

O mogućem prvaku i ekipama koje napuštaju ligu Jagodić je kazao:

“Željezničar je propustio meč loptu u Krupi ali i dalje sam odlučuje o tituli, mada pokazuje mnogo nedostataka za superiornost koju manifestuje. I u Tuzli su bili u izgubljenoj poziciji pa su se provukli 4 minute prije kraja. Moram napomenuti da smo im mi postigli 5 golova u tri utakmice a na svih ostalih 26 utakmica su primili samo 14 golova. Zrinjski je u derbiju izgubio i time ne kontroliše sam svoju sudbinu dok Sarajevo ipak porazom od Zrinjskom nema nikakve šanse za titulu. Što se tiče opstanka, Olimpik je ispao a veliku šansu za opstanak izgleda imaju oni koji igraju sa Širokim, mada je sve moguće”, kazao je Vlado Jagodić za kraj razgovora.