7.4.2020

Todorović za BHFudbal: Sami odlučujemo o svojoj sudbini

Objavljeno : 09-03-2020 20:39h Objavio: Eldar Ganibegović

Selektor Dušan Bajević danas je objavio spisak za baraž za EURO 2020.

Na spisku se nalazi i ime desnog beka njemačkog Kiela, Darka Todorovića, koji je i u prošlosti vrlo dobro nastupao u dresu s državnim grbom.

“Sigurno da je osjećaj kao i prvi put kada sam dobio poziv u reprezentaciju. Svaki poziv  u reprezentaciju me raduje, to je nešto najljepše što se može desiti u ovom trenutku za mene”, rekao je Darko Todorović na početku razgovora za BHFudbal.ba.

“Sa selektorom se još uvijek nisam čuo, ali sam se čuo sa Zvjezdanom Misimovićem. Imao sam razgovor s njim gdje me je obavijestio da ću dobiti poziv u reprezentaciju i malo smo pričali o klubu. Naravno, svi, ne samo selektor, od mene očekuju da dođem spreman i da pomognem reprezentaciji koliko mogu”, rekao nam je bivši fudbaler Slobode.

Naša reprezentacija ima priliku da pred domaćim navijačima krajem marta izbori historijski prvi nastup na jednom Evropskom prvenstvu.

“Imamo tu priliku gdje imamo protivnika koji jednostavno nije lagan. Znamo šta sve može Sjeverna Irska. To su nam pokazali u Belfastu gdje smo malo više imali sreće, ali smo im u drugoj utakmici pokazali zube i pokazali da smo bolja reprezentacija”, govori Darko i ističe da očekuje dobru utakmicu.

“Također, sada isto očekujemo dobru i jaku utakmicu. Moramo biti svjesni koji je ulog u pitanju. Jednostavno moramo dati svoj maksimum i mislim da neće biti problema. Naravno da ima pritiska čim obučeš dres naše reprezentacije, a pogotovo za mene. Ja sam jedan od najmlađih igrača tu, ali jednostavno se s tim moramo nositi i dati sve od sebe što možemo”.

Ukoliko prođemo, očekuje nas bolji iz duela Slovačka – Republika Irska.

“Vidite, što se tiče Irske i Slovačke… Koga bih ja trenutno želio? Ne znam. Obje ekipe imaju dobre igrače i svi znaju o kakvim se reprezentacijama radi. Mislim da je ipak do nas, koga god da dobijemo. Sami odlučujemo o svojoj sudbini. Moramo mi biti pravi i tek tada rezultat neće doći u pitanje”, zaključio je Darko Todorović na kraju razgovora za BHFudbal.ba.

Podsjetimo, utakmica BiH – Sjeverna Irska igra se 26. marta u Zenici.