23.9.2019

Tarik Džemić: Želja mi je da obučem reprezentativni dres!

Objavljeno : 08-05-2018 21:07h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Futsal ekipa Mostar SG Staklorada ove sezone odbranila je titulu prvaka, a u zadnjem kolu savladali su gradskog rivala Zrinjskog sa visokih 9:1.

U pomenutoj ekipi nastupa i naš sagovornik 18-godišnji Tarik Džemić koji je dao svoj doprinos novom osvajanju titule futsal Premijer lige BiH.

Upravo je mladi Džemić bio strijelac u zadnjem kolu lige protiv Zrinjskog.

Sa članom šampionske ekipe razgovoarali smo o počecima njegove karijere, stanju u futsal reprezentaciji BiH, domaćoj ligi te mnoštvu drugih stvari.

Krenuli smo redom, Džemić nam je kazao o prvim futsal koracima.

Futsalom sam se počeo baviti u 14-toj godini u školi futsala MAS, koju je predvodio Dževad Habibija, kojem se ovom prilikom zahvaljujem jer me je uputio u ovaj sport. Futsal sam izabrao iz razloga što sam osjetio da tu imam dosta prostora za napredak, kazao je Džemić za početak razgovora.

Pitali smo ga za stanje u futsal reprezentaciji BiH te da li sanja dan kada će obući reprezentativni dres?

– Što se tiče naše futsal selekcije, smatram da imamo dosta kvalitetnih igrača i da ćemo se uskoro plasirati na neko veliko takmičenje. Naravno, kao i svakom mladom sportisti želja mi je da jednog dana obučem reprezentativni dres.

U Mostarski klub doA?li ste iz omladinskog pogona, u zadnje dvije sezone osvojili ste tri trofeja. Kakvi su vaši utisci o klubu i domaćoj ligi?

– Uz kvalitetan rad u omladinskom pogonu, došao sam u prvi tim, što mi je dosta pomoglo u daljnjem razvoju. U ove dvije godine smo dosta napredovali i to smo dokazali osvojenim trofejima. Što se tiče utisaka o klubu i ligi veoma sam zadovoljan, ali naravno uvijek ima prostora za napredak, kazao je Džemić.

Očekivanja i ambicije fustal kluba Mostar Staklorad u Evropi?

– Smatram da ove godine možemo napraviti bolji rezultat, jer smo iskusniji.

Koji su vam najveći konkurenti u domaćem takmičenju?

– U domaćem takmičenju najveći konkurent nam je MNK Centar, kazao je Džemić te dodao kako su mu najdraže utakmice gradski derbiji u Mostaru.

Futsal je na glasu kao sport od kojeg se ne može mnogo zaraditi. Da li mislite da se to stanje mijenja i da je sve više profesionalaca u BiH?

– Smatram da futsal dosta napreduje u našoj zemlji, osniva se dosta novih klubova, a i djeca se odlučuju za ovaj sport što dosta znači za ovaj sport. Da, u BiH je sve više profesionalaca, koji uz predan rad sve više napreduju.

Na kraju razgovora za BHFudbal Džemić nam je otkrio kako mnogo igrača respektuje, ali izdvaja dva imena, Mario Aladžić i Nermin Kahvedžić, koji su mu ujedno i uzori. 18-godišnji Džemić predstavlja veliku nadu ekipe iz Mostara i sigurno da će u budućnosti biti igrač na kojem će Mostarci graditi ekipu koja će im donijeti još mnogo trofeja, slave i prvih mjesta.